ריטריט בTAKEAWAY: מתכונים מריטריט “סודות ההרפיה” יוני22

מוס קוקוס קליל, טופו שמח ברוטב פלפלים קלויים, סלט טבולה-כרובית מפתיע ופשטידת פולנטה (תירס) מושלמת... הפשילו שרוולים!

אם אהבת את המתכונים האלה, שווה להציץ גם בקודמים:
סמוסה הודית מקמח חומוס, פאלק טופו, צ’אטני עגבניות שרי, ובראוניז טבעוני (שוקולד-חמאת בוטנים)
.

סלט טבולה קצוץ דק עם כרובית מאודה מגורדת

סלט טעים, בריא, קראנצ’י ומפתיע.
שילוב מנצח של עשבי תיבול רעננים, חמצמצות לימונית ו…פרחי כרובית מגורדים שמחליפים את הבורגול המסורתי!
מאדים את הכרובית מעט לטובת עיכול קל ומוצלח יותר.

מצרכים (4-6 סועדים)
– 1 כרובית בינונית-גדולה
– 1 פטרוזיליה
– 1 כוסברה
– חופן חמוציות, חופן זרעי חמנייה
– לימון (גרידת הקליפה ומיץ)
– מלח, פלפל, שמן זית

אופן ההכנה:
• מנקים את פרחי הכרובית עם סכין מאזורים כהים ומשרים אותה הפוכה בתוך קערת מים רותחים (ראש בפנים, גבעול בחוץ). לאחר 5-7 דק או כשהתרככה מעט מוציאים אותה.
• מגרדים את פרחי הכרובית בפומפיה, שומרים גבעולים ועלים בצד לשימוש עתידי אחר.
• קוצצים את הירוקים, מגרדים את קליפת הלימון, קולים מעט את זרעי החמנייה ומוסיפים אותם ואת החמוציות לכרובית
• מתבלים במיץ לימון, שמן זית, מלח ומעט פלפל שחור לפי הטעם.
בהנאה!

טופו ברוטב פלפלים קלויים

ממרח פלפלים קליל, פשוט ומשגע שמשדרג כל מנה- כממרח, מטבל או רוטב.

מצרכים (2-3 סועדים):
– חבילת טופו (קשה) 300 גר
– 2 פלפלים אדומים
– 1-2 עגבניות
– חופן שקדים
– שמן צמחי לטיגון
–  שמן זית
– תבלון: כף זעתר/אורגנו/טימין יבש, מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:
• מחממים תנור ל200.
• חותכים את הפלפלים והעגבניות לחתיכות גדולות, ומערבבים אותם עם מעט שמן זית, מלח ופלפל. מכניסים אותם לתנור לאפייה של כ25 דקות עוד עד שהפלפלים מתרככים לגמרי.
• בנתיים, חותכים את הטופו לקוביות, מתבלים אותם עם קצת מלח ופלפל ומטגנים במחבת עד להשחמה קלה.
• כשהירקות בתנור רכים, מוציאים ומצננים אותם, ומעבירים למעבד מזון/בלנדר. מוסיפים שקדים, כף זעתר/אורגנו/טימין, מלח ופלפל שחור לפי הטעם, וטוחנים יחד עד לקבלת ממרח חלק וקרמי .
• מוסיפים את הרוטב לטופו במחבת, ומבשלים אותם יחד כ5-7 דק לספיגת הטעמים. מוסיפים קצת מים לפי הצורך כדי שהרוטב יתדלל ויעטוף טוב את הטופו.
לבריאות!

פשטידת פולנטה אפויה בתנור

פולנטה זהובה ורכה בהכנה פשוטה, אפויה בתנור, ללא גלוטן.
מנחמת, טעימה ועדיין- בריאה!

מצרכים (תבנית אינגליש קייק קטנה):
– 1 כוס קמח תירס
– 4 כוסות חלב שיבולת שועל או אורז-שקדים
– 1 כוס מים
– כף שמן קוקוס/זית
– תיבול: כף טימין, 0.5 כפית כורכום, מלח, פלפל לפי הטעם.

אופן ההכנה:
• מחממים בסיר את השמן ומוסיפים כורכום וטימין. מערבבים על אש נמוכה כמה רגעים לפתיחת התבלינים.
• מוסיפים את החלב הצמחי והמים ומגביהים את האש
• כשמתחיל בעבוע קל, מוסיפים לאט ותוך כדי ערבוב עם מטרפת יד את קמח התירס.
• ממשיכים לבשל על אש נמוכה, תוך כדי ערבוב, בערך 10-15 דקות עד שמסמיך מאוד.
• אפשר לאכול את דייסת הפולנטה כפי שהיא או כפשטידה: מעבירים לתבנית אפייה, מזליפים מעל שמן זית, ואופים במשך כ20 דק עד שהפשטידה מזהיבה.
ניתן להגיש חם או פושר.
בתאבון!

ולקינוח… מוס קוקוס לימוני-טבעוני

הרי לפניכם מצנן העונה האולטימטיבי: לא מתוק מידי, לא מסובך מידי, מרענן וקייצי!

מצרכים (ל-6 כוסיות):
– 1 כוס קרם קוקוס 
– 1/4 כוס שמן קוקוס
– 1/4 כוס טחינה גולמית
– לימון 1 מגורד
– לימון 1 סחוט
– 3 כפות אבקת סוכר או ס. קוקןס
– 3 כפות דבש
– קוקוס קלוי לקישוט, פרי עונתי

אופן ההכנה:
מחממים את שמן הקוקוס למצב נוזלי
מקציפים עם בלנדר או מטרפה את כל המצרכים יחד. 
מחלקים לכוסות הגשה.
מוסיפים למעלה קוקוס טחון ופרי ומכניסים למקרר או לפריזר להתקשות למוס.
במקרר למשך שלוש שעות לפחות  בפריזר חצי שעה בערך.

אם אהבת את המתכונים האלה, שווה להציץ גם בקודמים:סמוסה הודית מקמח חומוס, פאלק טופו, צ’אטני עגבניות שרי, ובראוניז טבעוני (שוקולד-חמאת בוטנים).

יש לך חבר/ה שיהנו מהמאמר הזה? שתפו אותם:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

ריטריט בTAKEAWAY: מתכונים מריטריט “סודות ההרפיה” יוני22

מוס קוקוס קליל, טופו שמח ברוטב פלפלים קלויים, סלט טבולה-כרובית מפתיע ופשטידת פולנטה (תירס) מושלמת... הפשילו שרוולים!

יש לך חבר/ה שיהנו מהמאמר הזה? שתפו אותם:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

הרשמה לניוזלטר שלנו

להתחיל את החודש עם בוסט של השראה!

ב1 לכל חודש תקבל/י מאיתנו מייל עם המאמרים החדשים בבלוג, תמונות וסרטונים,
מתכונים ועדכונים על התוכניות המיוחדות הקרובות.

ברוכים הבאים!

אם תרגיש/י שהמידע שאנחנו משתפים לא תורם או רלוונטי אלייך, בכל רגע תוכל/י להסיר את עצמך מהרשימה.

אהבתם את המאמר? הנה עוד כמה מומלצים:

ארוחה ב-10 דקות: מוקפץ איטריות שקופות שילדים אוהבים:)

אם אהבת את המתכונים האלה, שווה להציץ גם בקודמים:סמוסה הודית מקמח חומוס, פאלק טופו, צ’אטני עגבניות שרי, ובראוניז טבעוני (שוקולד-חמאת בוטנים). מוקפץ איטריות שקופות שילדים אוהבים:)! מצרכים: – חבילה של איטריות שקופות

לשדרג את הסנדויץ’: לחם כוסמת ופסטו תוצרת בית!

אם אהבת את המתכונים האלה, שווה להציץ גם בקודמים:סמוסה הודית מקמח חומוס, פאלק טופו, צ’אטני עגבניות שרי, ובראוניז טבעוני (שוקולד-חמאת בוטנים). מתכון לפסטו ירוק וטעים! סלט טעים, בריא, קראנצ’י ומפתיע. שילוב

כתיבת תגובה