ריטריט בTAKEAWAY: “סיפורים מהמיתולוגיה” מרץ22

3 מנות מפנקות להתחמם איתם בערב סגרירי: מרק הודי לבן מלכותי, פלאק טופו עז טעמים, אורז אדום מתקתק, ולקינוח- עוגיות הבית! (ללא גלוטן, טבעוני)

מרק הודי לבן

מרכיבים (4-6 סועדים):
– 4 תפו”א בינוניים
– 1 שורש ארטישוק ירושלמי 
– 1 כרובית 
– 750 מ”ל קרם קוקוס
– חצי כוס קוקוס טחון יבש, קלוי
– 2-3 כפות שמן קוקוס/קנולה
– תבלינים: 3-4 תרמילי הל כתושים, 3 ציפורן שלמים, 1 אצבע שורש ג’ינג’ר טרי קצוץ או יבש, 3 עלי דפנה, שורש גלנגל/עלה כפיר ליים (מומלץ אך לא חובה, משיגים בחנויות אסייתיות)
– 1 לימון סחוט

אופן ההכנה: 
• מקלפים את תפו”א וחותכים את כל הירקות לחתיכות גסות (6-8 ס”מ)
• מטגנים בסיר המרק את התבלינים בשמן, ומוסיפים את הירקות. מערבבים היטב כמה פעמים למשך 10 דקות, עם מכסה.
• מוסיפים מים רותחים עד כמעט כיסוי הירקות וממשיכים לבשל על אש בינונית, מכוסה.
• לאחר כרבע שעה נוספת, או כשהירקות רכים לגמרי, מוסיפים הקוקוס היבש והקרם.
• מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
• טוחנים היטב עם בלנדר מוט לקבלת מרקם קטיפתי וסמיכות מתאימה. מוסיפים מים וטוחנים שוב לפי הצורך והעדפת הסמיכות. 
• אפשר להוסיף קוקוס מלמעלה, גבינה מגורדת או כרובית צלוייה.
מגישים לצד יוגורט חמוץ/טחינה/מטבל טעים אחר.
לבריאות!

פלאק טופו

מרכיבים (4-6 סועדים):
– 1 חב’ תרד ניו-זילנדי 
– 2 חב’ מנגולד ו/או חובזת גינה
– 1 צרור כוסברה טרייה
– 1 קג’ טופו
– ½ ליטר חלב סויה או שקדים
– תבלינים: 3-4 הל שלם, 2 ציפורן, קנמון, אגוז מוסקט, גראם מסאלה, ג’ינג’ר טרי/טחון, מלח פלפל. 
– מומלץ להוסיף: קשיו שלמים או גרוסים לרוטב ולהגשה.

אופן ההכנה: 
• חותכים את הטופו לקוביות 2-3 ס”מ, מכניסים לתנור 180 מעלות חום, למשך כ 20 דקות, עד שמזהיב היטב.
• שוטפים ומכינים את העלים לבישול: תרד מפרידים מהגבעולים, מנגולד-קוצצים את הלבן בנפרד והעלים חותכים גס. 
• מטגנים בשמן קוקוס בסיר רחב את התבלינים הנ”ל (כחצי כפית מכל תבלין). 
• מוסיפים את חלק הלבן מהמנגולד לטיגון ואחרי כמה דקות כשמזהיב, מוסיפים את העלים.
• מאדים למשך כמה דקות עד לריכוך העלים, ומוסיפים עליהם את החלב, מרתיחים יחד. 
• לאחר כ10-15 דקות ניתן לכבות את האש, לטחון בבלנדר מוט את הרוטב הירוק ולשפר טעמים…
• מוסיפים את הטופו שהזהיב בתנור, לתוך סיר הרוטב ומערבבים היטב. 
• ניתן להוסיף בהגשה קשיו או כוסברה טרייה מלמעלה… 
בתאבון!

אורז אדום מתקתק

מרכיבים (4-6 סועדים):
– 2-4 גזרים מגוררים גז או חתוך ל”גפרורים”
– שומר אחד קצוץ לקוביות קטנות.
– צימוקים. חופן או יותר
– שקדים קצוצים- 50 גר או יותר

אופן ההכנה: 
• עם קצת שמן קוקוס מקפיצים את השומר והגזר יחד בסיר, תוך כדי ערבוב
• מוסיפים שקדים וצימוקים ואת האורז, מערבבים היטב.
• מוסיפים 1.5-2 כוסות מים רותחים.
• מתבלים במלח, אגוז מוסקט ובהרט (לפי הטעם בעדינות), מכסים ומבשלים על להבה נמוכה.
גרסה נוספת:  
• לבשל את האורז לחוד (אורז+ מים+ מלח)
• לבשל את תערובת הירקות לחוד עם הצימוקים והשקדים ולערבב בסוף הבישול. (מתאים גם לשדרוג שאריות אורז מכל סוג).
בשמחה!

עוגיות הבית! (קוואקר ושוקלד מריר. ללא גלוטן, טבעוני)

מרכיבים (15-20 עוגיות):
– 1 כוס קמח קוואקר ללא גלוטן
– 1 כוס קוואקר גרוס דק
– 1 כפית אבקת אפיה
– 5 כפות סילאן טבעי
– 4 כפות שמן קנולה או קוקוס
– כפית תמצית וניל
– 8-9 כפות גדושות טחינה גולמית (או חמאת בוטנים)
– 5 כפות מלאות שוקולד צ’יפס

אופן ההכנה: 
• מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
• מערבבים בקערה קמח, קוואקר, אבקת אפיה, סילאן, שמן, תמצית וניל ומוסיפים את הטחינה בהדרגה.
• בסוף מוסיפים שוקולד ציפס ומערבבים.
• בעזרת הידיים יוצרים כדורים קטנים, מניחים על נייר האפיה ומשטחים לעוגיות.
• אופים בתנור במשך 15 דקות. .
• מוצאים ומצננים.
בהנאה!

אם אהבת את המתכונים האלה, שווה להציץ גם בקודמים:
מרק חרירה עשיר, דוסה- לאפה הודית, מרק ברוקולי, ארטישוק וקישוא, ו
קינוח בראוניז טבעוני שוקולד מריר וחמאת בוטנים.

יש לך חבר/ה שיהנו מהמאמר הזה? שתפו אותם:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

ריטריט בTAKEAWAY: “סיפורים מהמיתולוגיה” מרץ22

3 מנות מפנקות להתחמם איתם בערב סגרירי: מרק הודי לבן מלכותי, פלאק טופו עז טעמים, אורז אדום מתקתק, ולקינוח- עוגיות הבית! (ללא גלוטן, טבעוני)

יש לך חבר/ה שיהנו מהמאמר הזה? שתפו אותם:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

הרשמה לניוזלטר שלנו

להתחיל את החודש עם בוסט של השראה!

ב1 לכל חודש תקבל/י מאיתנו מייל עם המאמרים החדשים בבלוג, תמונות וסרטונים,
מתכונים ועדכונים על התוכניות המיוחדות הקרובות.

ברוכים הבאים!

אם תרגיש/י שהמידע שאנחנו משתפים לא תורם או רלוונטי אלייך, בכל רגע תוכל/י להסיר את עצמך מהרשימה.

אהבתם את המאמר? הנה עוד כמה מומלצים:

ארוחה ב-10 דקות: מוקפץ איטריות שקופות שילדים אוהבים:)

אם אהבת את המתכונים האלה, שווה להציץ גם בקודמים:סמוסה הודית מקמח חומוס, פאלק טופו, צ’אטני עגבניות שרי, ובראוניז טבעוני (שוקולד-חמאת בוטנים). מוקפץ איטריות שקופות שילדים אוהבים:)! מצרכים: – חבילה של איטריות שקופות

לשדרג את הסנדויץ’: לחם כוסמת ופסטו תוצרת בית!

אם אהבת את המתכונים האלה, שווה להציץ גם בקודמים:סמוסה הודית מקמח חומוס, פאלק טופו, צ’אטני עגבניות שרי, ובראוניז טבעוני (שוקולד-חמאת בוטנים). מתכון לפסטו ירוק וטעים! סלט טעים, בריא, קראנצ’י ומפתיע. שילוב

כתיבת תגובה