מרק הודי לבן
מרכיבים (4-6 סועדים):
– 4 תפו”א בינוניים
– 1 שורש ארטישוק ירושלמי
– 1 כרובית
– 750 מ”ל קרם קוקוס
– חצי כוס קוקוס טחון יבש, קלוי
– 2-3 כפות שמן קוקוס/קנולה
– תבלינים: 3-4 תרמילי הל כתושים, 3 ציפורן שלמים, 1 אצבע שורש ג’ינג’ר טרי קצוץ או יבש, 3 עלי דפנה, שורש גלנגל/עלה כפיר ליים (מומלץ אך לא חובה, משיגים בחנויות אסייתיות)
– 1 לימון סחוט
אופן ההכנה:
• מקלפים את תפו”א וחותכים את כל הירקות לחתיכות גסות (6-8 ס”מ)
• מטגנים בסיר המרק את התבלינים בשמן, ומוסיפים את הירקות. מערבבים היטב כמה פעמים למשך 10 דקות, עם מכסה.
• מוסיפים מים רותחים עד כמעט כיסוי הירקות וממשיכים לבשל על אש בינונית, מכוסה.
• לאחר כרבע שעה נוספת, או כשהירקות רכים לגמרי, מוסיפים הקוקוס היבש והקרם.
• מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
• טוחנים היטב עם בלנדר מוט לקבלת מרקם קטיפתי וסמיכות מתאימה. מוסיפים מים וטוחנים שוב לפי הצורך והעדפת הסמיכות.
• אפשר להוסיף קוקוס מלמעלה, גבינה מגורדת או כרובית צלוייה.
מגישים לצד יוגורט חמוץ/טחינה/מטבל טעים אחר.
לבריאות!
פלאק טופו
מרכיבים (4-6 סועדים):
– 1 חב’ תרד ניו-זילנדי
– 2 חב’ מנגולד ו/או חובזת גינה
– 1 צרור כוסברה טרייה
– 1 קג’ טופו
– ½ ליטר חלב סויה או שקדים
– תבלינים: 3-4 הל שלם, 2 ציפורן, קנמון, אגוז מוסקט, גראם מסאלה, ג’ינג’ר טרי/טחון, מלח פלפל.
– מומלץ להוסיף: קשיו שלמים או גרוסים לרוטב ולהגשה.
אופן ההכנה:
• חותכים את הטופו לקוביות 2-3 ס”מ, מכניסים לתנור 180 מעלות חום, למשך כ 20 דקות, עד שמזהיב היטב.
• שוטפים ומכינים את העלים לבישול: תרד מפרידים מהגבעולים, מנגולד-קוצצים את הלבן בנפרד והעלים חותכים גס.
• מטגנים בשמן קוקוס בסיר רחב את התבלינים הנ”ל (כחצי כפית מכל תבלין).
• מוסיפים את חלק הלבן מהמנגולד לטיגון ואחרי כמה דקות כשמזהיב, מוסיפים את העלים.
• מאדים למשך כמה דקות עד לריכוך העלים, ומוסיפים עליהם את החלב, מרתיחים יחד.
• לאחר כ10-15 דקות ניתן לכבות את האש, לטחון בבלנדר מוט את הרוטב הירוק ולשפר טעמים…
• מוסיפים את הטופו שהזהיב בתנור, לתוך סיר הרוטב ומערבבים היטב.
• ניתן להוסיף בהגשה קשיו או כוסברה טרייה מלמעלה…
בתאבון!
אורז אדום מתקתק
מרכיבים (4-6 סועדים):
– 2-4 גזרים מגוררים גז או חתוך ל”גפרורים”
– שומר אחד קצוץ לקוביות קטנות.
– צימוקים. חופן או יותר
– שקדים קצוצים- 50 גר או יותר
אופן ההכנה:
• עם קצת שמן קוקוס מקפיצים את השומר והגזר יחד בסיר, תוך כדי ערבוב
• מוסיפים שקדים וצימוקים ואת האורז, מערבבים היטב.
• מוסיפים 1.5-2 כוסות מים רותחים.
• מתבלים במלח, אגוז מוסקט ובהרט (לפי הטעם בעדינות), מכסים ומבשלים על להבה נמוכה.
גרסה נוספת:
• לבשל את האורז לחוד (אורז+ מים+ מלח)
• לבשל את תערובת הירקות לחוד עם הצימוקים והשקדים ולערבב בסוף הבישול. (מתאים גם לשדרוג שאריות אורז מכל סוג).
בשמחה!
עוגיות הבית! (קוואקר ושוקלד מריר. ללא גלוטן, טבעוני)
מרכיבים (15-20 עוגיות):
– 1 כוס קמח קוואקר ללא גלוטן
– 1 כוס קוואקר גרוס דק
– 1 כפית אבקת אפיה
– 5 כפות סילאן טבעי
– 4 כפות שמן קנולה או קוקוס
– כפית תמצית וניל
– 8-9 כפות גדושות טחינה גולמית (או חמאת בוטנים)
– 5 כפות מלאות שוקולד צ’יפס
אופן ההכנה:
• מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
• מערבבים בקערה קמח, קוואקר, אבקת אפיה, סילאן, שמן, תמצית וניל ומוסיפים את הטחינה בהדרגה.
• בסוף מוסיפים שוקולד ציפס ומערבבים.
• בעזרת הידיים יוצרים כדורים קטנים, מניחים על נייר האפיה ומשטחים לעוגיות.
• אופים בתנור במשך 15 דקות. .
• מוצאים ומצננים.
בהנאה!
אם אהבת את המתכונים האלה, שווה להציץ גם בקודמים:
מרק חרירה עשיר, דוסה- לאפה הודית, מרק ברוקולי, ארטישוק וקישוא, וקינוח בראוניז טבעוני שוקולד מריר וחמאת בוטנים.