מרק ברוקולי, ארטישוק וקישוא

מרכיבים:
– 1 חב’ ברוקולי טרי
– 1-1/2 חב’ לבבות ארטישוק
– 4-6 קישואים/זוקיני
– 1 שורש פטרוזיליה
– 1 כוס חלב טבעוני שקדים/קוקוס/סויה
– תבלינים: טימין, מוסקט, בהרט, פלפל שחור, ג’ינג’ר טרי, מלח (1/2 כפית מכל אחד, מלח לפי הטעם)
אופן ההכנה:
• חותכים את כלל הירקות, עם הקליפה, לקוביות גדולות. (ארטישוק מהקפאה אין צורך לחתוך). אפשר להשאיר שארית של פרחי ברוקולי בצד.
• בסיר מרק מחממים מעט שמן קנולה/קוקוס, מוסיפים את כלל התבלינים ולאחר ערבוב קל מוסיפים את כלל הירקות.
מערבבים היטב ומכסים. מבשלים על אש בינונית.
• לאחר כ5 דקות מוסיפים מים רותחים שיכסו את הירקות (ס”מ מעליהם).
• ממשיכים לבשל עם מכסה כ20-30 דק’ או עד שהירקות מתרככים לגמרי.
• מכבים את האש וטוחנים עם בלנדר מוט בתוך הסיר עד שהמרקם קרמי וחלק.
מוסיפים וטוחנים עם החלב שבחרנו, לא חובה.
• על אש נמוכה מערבבים עם 2 כפות שמן זית את פרחי הברוקולי השלמים. ייקח להם כמה דקות להתרכך. מוסיפים למרק הרותח ואז מכבים את האש.
המרק מוכן!
בתאבון.
תבשיל טופו, סלק ועגבניות מיובשות

מרכיבים:
-טופו 500 גר’ חתוך לקוביות 1.5 ס”מ.
-2 סלקים גדולים
–לרוטב: 100 גר’ עגבניות מיובשות, 1/4 כוס שמן זית, 1 מיץ לימון, 100 גר’ זרעי חמניה קלויים, 1 עגבניה טרייה, מלח ופלפל.
אופן ההכנה:
• מחממים תנור ל180-190 מעלות.
• מכינים סיר אידוי על אש גבוהה לרתיחה. אם אין סיר אידוי מיוחד אפשר לבשל את הסלק שלם ולקלף ולחתוך אחרי שבושל.
• מקלפים וחותכים את הסלקים לקוביות 1.5 ס”מ. ומרככים באידוי על אש בינונית לאחר שהמים רותחים.
• מכינים את הרוטב בבלנדר/מעבד מזון. טוחנים את כלל המרכיבים, אם צריך ניתן לדלל עם קצת יותר שמן או מים. טועמים ומשפרים לפי הטעם…
• מערבבים את הרוטב היטב עם קוביות הטופו, פורסים על תבנית אפייה ומכניסים לתנור על חום 180-190 מעלות לכחצי שעה. לאחר השחמה של הטופו ניתן להוציא.
• לאחר אידוי קוביות הסלק או בישול וחיתוך
• מערבבים את הטופו והסלק יחד. אם רוצים אפשר להוסיף קצת בזיליקום טרי, שמן זית.
תהנו!
קהיר הודי מתקתק וחורפי

מרכיבים:
– 1 כוס אורז בסמטי
– 4 כוסות נוזל (מים רותחים וחלב רגיל/טבעוני לבחירתכם. אנחנו בישלנו חצי מים-חצי חלב אורז שקדים)
– תבלינים: ציפורן שלם, קנמון מקלות, תרמילי הל, ג’ינג’ר טרי, זרעי שומר, 1 כוכב אניס, פלפל שחור/אנגלי, מלח. (כפית שטוחה מכל אחד)
– צימוקים שחורים
אופן ההכנה:
• שוטפים היטב את האורז ומסננים
• מרתיחים בסיר את הנוזלים יחד עם התבלינים לאחר שהם כתושים מעט.
• כשהנוזל כמעט רותח, מוסיפים את האורז, מערבבים ומכסים על אז נמוכה.
• מבשלים ומערבבים מעט כל 5 דקות. סכ”ה בישול איטי של כשעה.
– כשהאורז רך, אפשר לשלוט ברמת הסמיכות של המנה: להוסיף מים רותחים למרקם דליל יותר או להמשיך לבשל בלי מכסה להסמכה.
– אופציונלי: ניתן לפזר שקדים ו/או קשוי קלויים וקצוצים.
המנה המסורתית מוגשת חמה, כקינוח, במרקם מרקי ותוספת דבש או סוכר.
בגרסה שלנו הוצאנו את הסוכר והמנה מתאימה לצד תבשילים נוספים.
באהבה.
עוגיות צ’אי

מרכיבים:
– קמח כוסמין מלא 1/2 ק”ג
– אבקת אפייה 1 שקית
– תבלינים: קנמון, הל, ג’ינג’ר, ציפורן (כפית שטוחה מכל אחד)
– 2 כפות רסק תפוחים
– 1/2 כוס סילאן ו/או אגבה
– 1 כף תמצית וניל
– 1/2;כוס שמן קוקוס
– 1/2 כוס חלב שקדים או קוקוס
– 3 כפות טחינה גולמית מלאה
– 1 כוס תמרים שלמים/חצויים לפי בחירתכם
אופן ההכנה:
• מחממים תנור ל180 מעלות.
• מערבבים את כלל היבשים יחד בקערה או מעבד מזון.
• מוסיפים את הרטובים יחד (מהרסק ומטה) ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה בצקית אחידה.
אם יבש מדי- להוסיך מעט יותר חלב ושמן, עם רטוב מידי להוסיף מעט קמח.
• מכינים תבניות אפייה ובוצעים עיגולים (כמות כף גדושה) של הבצק, מגלגלים בין הידיים לכדור ועם האגודל לוחצים במרכזו ליצירת גומחה. אופציה לשדרוג: נועצים במרכז חצי תמר.
• אופים לכ10-15 דקות. עד להשחמת העוגיות (הן עדיין יהיו רכות מעט מבפנים).
• כשהן יוצאות חמות, מזגגים מעל עם מזלג-סילאן או דבש ומניחים לקירור.
• לאחר כחצי שעה לפחות שהן מתקררות מסדרים להגשה.
לא לשכוח את חליטת התה ליד!