ריטריט בTAKEAWAY: מתכונים מריטריט "יוגה בחיי היומיום" מרץ22

בהתאם לעונה, ובהקשבה לצרכי הגוף, תפריט בהשראת המטבח האסייתי- אוכל טרי וקליל, מלא חיות, צבע ואנרגיה. הכינו אוכל בריא וטעים, בפשטות ובקלות!

הודי: סמוסה מקמח חומוס וחובזה

כיסוני סמוסה הודית פריכים וממולאים בעלי חובזה שליקטנו בגינה. אפשר להחליף את המילוי בירוקים ועשבי תיבול מכל סוג.
הגרסה המקורית מטוגנת בשמן עמוק. שלנו כאן אפויה ומעט יותר בריאה 🙂

מצרכים (4-6 סועדים)
– 1 כוסות קמח חומוס
– 1 כוס קמח אחר (רגיל/ללא גלוטן)
– ¼ כוס שמן קנולה/קוקוס מומס
– ½ כוס מים
– ½ כפית מלח, ½ כפית כמון
– מילוי: 3 כוסות עלי חובזה, זרעי כוסברה, כמון, מלח פלפל, שמן זית

אופן ההכנה:
• מערבבים בקערה את שני סוגי הקמח והמלח, מוסיפים בהדרגה את השמן ולשים עד שהוא נספג כולו ומתקבל בצק אחיד.
• מוסיפים את המים בהדרגתיות. אחרי כל הוספה לשים היטב את הבצק. המרקם הסופי צריך להיות גמיש ומעט קשה.
• מעבדים את הבצק לכדי כדור, מושחים בשמן, מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר חצי שעה.
• מטגנים במחבת את תבליני המילוי בקצת שמן, מוסיפים את עלי החובזה חתוכים ומאדים.
• מכינים מהבצק כדורים, בכל כדור יוצרים גומה עמוקה, מכניסים כף מהמילוי, סוגרים ויוצרים משולש.
• אפשר לטגן את הסמוסות בשמן עמוק (קלאסי) ואפשר לאפות בתנור בחום גבוה של 210 מעלות, עם מעט שמן מעל כל משולש. 
• מומלץ להגיש עם רוטב נענע ויוגורט…

דפי אורז ממולאים במוקפץ ירקות

מנה נהדרת וקלילה שעשויה מדפי אורז דקיקים במילוי ירקות פריכים.
מצויינת כמתאבן חגיגי ומקורי, נטולת גלוטן, ואפילו- כשרה לפסח 🙂

כמה טיפים לגלגול מוצלח: עובדים בכל פעם עם דף אחד.
טובלים בצלחת עם מים חמימים לריכוך, ממלאים, מגלגלים ומניחים במקום שבו הוא לא יידבק,
למשל תבנית מרופדת בנייר אפייה או כלי משומן.
שמנו בין הממולאים כדי שלא ידבקו אחד לשני.

מצרכים (4-6 סועדים):
– ירקות לפי הטעם (כרוב סגול ולבן, גזר, פלפלים צבעוניים, סלרי, כוסברה טרייה)
– דפי אורז/ אורז מלא לגלגול
– תבלינים: רוטב סויה/טריאקי, זרעי קצח ושמשום שחור, שמן זית/שומשום, סילאן
– רוטב בצד: 3 כפות חמאת בוטנים, 6-8 כפות מים חמים, 1 כף רוטב סויה, 1 כף מיץ לימון. 

אופן ההכנה:
• קוצצים דק את הירקות. לפי הסדר בווק חם מקפיצים (גזר, פלפל, כרוב) עד שמתרככים. כ- 10-20 דקות.
• מתבלים תוך כדי הקפצה בתבלינים הנ"ל לפי הטעם. 
• מגלגלים את המילוי פושר בדפי האורז, לאחר שטובלים אותם במים חמים לריכוך. 
• מומלץ להגיש חם וטרי, לצד הרוטב (כל המרכיבים מעורבבים היטב בצנצנת).
בתאבון!

תאילנדי: מרק טום-יאם טבעוני

בין המנות הפופולריות ביותר במטבח התאילנדי. את העוף/שרימפס ניתן להחליף בקוביות טופו.
מרק חם וחמצמץ, מלא במרכיבים ארומטיים המשתלבים נהדר.

מצויין בתקופה זו כתרופת סבתא לגודש ונזלת אלרגית. פתרון מזין וקל שלא מכביד על המשך ההתנהלות, וגם מהיר מאוד להכנה! (מתבשל 10-20 דק). לבריאות!

מצרכים (4-6 סועדים):
– שמן זית, שמן קוקוס
– 1 כפית ג׳ינג׳ר מגורד
– 2 גבעולי למון גראס
– 2 עלי קפיר ליים
– 1 שורש גלנגל
– 1 כפית זרעי כוסברה
– 1 שומר
– 1/2 כוס קרם קוקוס
– 2 כוסות מים
– 3 כפות רוטב סויה תמרי
– 5 גרם אצות 
– כף גרידת לימון
– מיץ מחצי לימון
– מלח לפי הטעם
– ברוקולי, זוקיני, דלורית 
– כוסברה טריה
– שומשום קלוי

אופן ההכנה:
• פורסים את השומר דק. חותכים את שאר הירקות לקוביות 1-2 ס"מ. 
• בסיר מחומם מטגנים את התבלינים היטב, מוסיפים את השומר ומטגנים עד שמשחים.
• מוסיפים את הדלורית ומערבבים היטב. מכסים במים רותחים ומבשלים למשך 20 דקות.
• מוסיפים את הברוקולי והזוקיני ומבשלים לעוד 5 דק' עד שמתרכך קלות.
• מוסיפים את הלימון והאצות פרוסות דק. מערבבים היטב ומורידים מהאש.
• מגישים עם כוסברה טריה, קרם קוקוס ושומשום מעל. 
• מומלץ להוסיף אטריות אורז או שעועית לארוחה

קינוח: קראמבל אננס ואגסים ללא גלוטן

קינוח בריא (יחסית) וטעים. ביתי, ארומטי וזריז להכנה. טבעוני ובלי טיפת קמח.

מצרכים (4-6 סועדים)
– 4-5 אגסים בשלים
– 1 אננס טרי בשל (או קפוא/משומר ללא סוכר)
– 1 כוס קרם קוקוס או חלב שקדים מלא
– 2 כוס שיבולת שועל דקה
– ¾  כוס שמן קוקוס
– ½ כוס סילאן או אגבה
– ½ כוס סוכר חום או סוכר קוקוס
– ליים/לימון סחוט ומגורד
-1 כפית תמצית וניל
– ½ כוס אגוזי מלך או שקדים פרוסים

אופן ההכנה: 
• מחממים תנור ל170-180 מעלות.
• חותכים את הפירות לקוביות בינוניות (1 ס"מ) 
• במחבת חמה מטגנים/מבשלים את הפירות עם קצת שמן קוקוס, יחד עם 1-2 כפות סילאן. 
• לאחר שהאגסים מתרככים כמה דק' (חצי בישול) מכבים האש ומוסיפים מיץ לימון וגרידה.
• מכינים את פירורי הקראמבל: בקערה מערבבים שיבולת שועל, ½ כוס שמן קוקוס, ½ כוס חלב שקדים/קרם קוקוס, הסוכר ותמצית הוניל. מוסיפים את האגוזים/שקדים קצוצים ומערבבים היטב לקבלת פירורים דביקים. 
• בתבנית קרמית לאפיה מסדרים את הפירות, עליהם את הפירורים ומכניסים לתנור ל15-20 דק'. 
• מגישים חם, מומלץ עם סורבה או גלידת קוקוס/לימון בצד.
בהנאה!

אם אהבת את המתכונים האלה, שווה להציץ גם בקודמים:
קציצות חובזה עסיסיות, אורז אדום מתקתק, מרק לובייה וירוקים מהגינה, ו
דוסה – לאפה הודית ללא גלוטן.

יש לך חבר/ה שיהנו מהמאמר הזה? שתפו אותם:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

הרשמה לניוזלטר שלנו

להתחיל את החודש עם בוסט של השראה!

ב1 לכל חודש תקבל/י מאיתנו מייל עם המאמרים החדשים בבלוג, תמונות וסרטונים,
מתכונים ועדכונים על התוכניות המיוחדות הקרובות.

ברוכים הבאים!

אם תרגיש/י שהמידע שאנחנו משתפים לא תורם או רלוונטי אלייך, בכל רגע תוכל/י להסיר את עצמך מהרשימה.

אהבתם את המאמר? הנה עוד כמה מומלצים:

יום היוגה הבינלאומי: על מה ולמה?

קחו נשימה עמוקה והכינו את המזרנים- היום (21.6) מצויין יום היוגה הבינלאומי! מטיימס סקוור ועד נמל תל אביב, איך שיטת התרגול העתיקה שרדה את מבחן הזמן ומופצית היום בקנה מידה עולמי?

מהי יוגה בשבילי?

לקראת יום היוגה הבינלאומי (21.6), שאלנו מתרגלים שונים: מהי יוגה עבורך? איך יוגה השפיעה על חייך? לפניכם אוסף תשובות מעוררות מחשבה והשראה…

כתיבת תגובה