אם אהבת את המתכונים האלה, שווה להציץ גם בקודמים:
סמוסה הודית מקמח חומוס, פאלק טופו, צ’אטני עגבניות שרי, ובראוניז טבעוני (שוקולד-חמאת בוטנים).
מתכון לפסטו ירוק וטעים!

סלט טעים, בריא, קראנצ’י ומפתיע.
שילוב מנצח של עשבי תיבול רעננים, חמצמצות לימונית ו…פרחי כרובית מגורדים שמחליפים את הבורגול המסורתי!
מאדים את הכרובית מעט לטובת עיכול קל ומוצלח יותר.
מצרכים:
– חבילת בזיליקום
– חבילת פטרוזיליה
– חבילת כוסברה
– חופן זרעי חמנייה
– כפית מלח
– חצי לימון סחוט
– קצת שמן זית
אופן ההכנה:
– מכל הירוקים לגזור את הענפים העבים ולהשאיר העלים והענפים הדקים. לשטוף ולסנן.
– לחלוט הירוקים במים רותחים לשניה (זה משאיר את הפסטו ירוק עד:)).
– לערבל במעבד מזון עם זרעי החמניה, כפית מלח, לימון וקצת שמן זית.
* אפשר להגיש עם הלחם כוסמת הטעים, בתאבון!
לחם כוסמת של דורגה!

לחם בריא וטעים – מהיר וקל להכנה!
מצרכים לכיכר 1:
– 1 קילו כוסמת ירוקה, מושרית במים קרים ללילה
– 1 כפין כמון טחון
– 1 כפית טימין יבש
– 1 כפית סודה לשתיה
– 1 כף מלח הימאליה
– תוספות: זרעי שומשום / חמניה / פשתן / אגוזי מלך
אופן ההכנה:
– את הכוסמת שהושרתה לילה מסננים ושוטפים.
– טוחנים בבלינדר עם מים, התבלינים, מלח וסודה לשתיה עד שחלק. (כמות המים לפי העין עד שהבלילה בסמיכות קצת יותר משל פנקיק).
– שופכים לתבניות “אינגליש קייק” משומנות ואופים בתנור ב180 מעלות לכ40 דקות, עד שמשחים יפה
– אפשר להוסיף בתחתית התבנית ו/או למעלה: זרעי שומשום/חמניה/פשתן. ניתן להוסיף בתוך הלחם גם אגוזים זה ממש טעים!
– כשהלחם מתקרר אפשר לפרוס ולאכול טרי או להקפיא ולשמור
בתאבון !




אם אהבת את המתכונים האלה, שווה להציץ גם בקודמים:סמוסה הודית מקמח חומוס, פאלק טופו, צ’אטני עגבניות שרי, ובראוניז טבעוני (שוקולד-חמאת בוטנים).