היי חברים, עוד ריטריט עבר ואיתו תפריט חדש ומנות כיפיות, טעימות ועשירות.
בריטריט שעבר “יוגה אינטגרלית” למדנו והתנסנו ב-4 שבילי היוגה המרכזיים (קרמה, בהקטי, ראג’ה וניאנה) ובגישה המשלבת (יוגת הסינתזה) שבה דגל סוואמי שיבננדה, ויוגים גדולים אחרים, לפיה מומלץ לתרגל קצת מכל סוג, כדי לחוות התפתחות שלמה והרמונית.
ראינו איך היוגה יכולה להתבטא בכל אספקט בחיינו- בכל פעולה, בכל כוונה ומחשבה, דרך הכלים השונים שלנו (הכרה, רגש, רצון)- וגם בפעולות היום-יום השגרתיות…כמו אוכל.
האופן שבו אני מתייחס/ת למזון שאני צורך/ת, הבחירות התזונתיות שלי, הגישה הפנימית בזמן ההכנה, ההגשה והאכילה- כל אלה טוענים ויוצרים חוויה אחרת של תזונה, יוגה של אכילה.
רוצים ללמוד ולהתנסות עוד? מוזמנים לשבת אשרם הקרובה בנושא “יוגה ותזונה”! לפרטים לחצו כאן.
ובנתיים, אנחנו שמחים וגאים להמשיך בסדרת הפוסטים הזאת, ריטריט בTakeaway,
בה אנחנו משתפים אתכם במתכונים, טיפים ורעיונות לארוחות קלילות המתאימות לשגרת היום-יום, מכירים חומרי גלם מומלצים שכדאי להחזיק בכל בית ולומדים על היתרונות שלהם לבריאותנו בכלל, ולתרגול היוגה בפרט.
שנמשיך?☺
סלט ראייטה הודי מצנן

בערבי הקיץ החמים, כשמתחשק לצנן את הארוחה עם מנה קרירה, מזינה ומרעננת – ראייטה ירוקה! ויש גם פתרון טבעוני 🙂
מרכיבים: (4-6 אנשים)
– 5 מלפפונים קשים
– 1 צרור כוסברה טרייה
– 0.5 צרור פטרוזיליה טרייה
– 0.5 צרור נענע טרייה
– 1 חב׳ (60-100 גר׳) בזיליקום טרי
– לימון 1 סחוט וחצי קליפה מגורדת
– יוגורט לטעמכם האישי – בקר/כבשים/עיזים או טבעוני (מומלץ על בסיס קוקוס).
– שמן זית
– כחצי כפית מכל תבלין: מלח, פלפל שחור, כמון טחון, כוסברה טחונה
אופן ההכנה:
• חותכים את המלפפונים, קוצצים את העלים, מגרדים גרידת הלימון.
• כחצי שעה (או פחות) לפני ההגשה מוסיפים את היוגורט, מיץ הלימון, שמן זית והתבלינים.
• מומלץ לשמור במקרר עד לארוחה ולהגיש עם שמן זית/נענע מעל.
המקלובה המלכותית!

יש מנות שאין מה להכביר במילים – הן מדברות לגמרי בעד עצמן… אז הנה היא, בגרסה הצמחונית יוגית שלנו – ה מ ק ל ו ב ה !
מרכיבים: (ל8-10 סועדים)
– 3 כוסות אורז בסמטי
– 3-4 תפו״א
– 2-3 בטטות
– 1 חציל
– 2-3 עגבניות
– 1 שומר
– שמן זית, שמן חמניה
– תבלינים: תערובת תבלין למקלובה (או: תערובת ראס אל חנות/בהרט), קינמון, כוסברה טחונה, פלפל שחור, מלח, זרעי חמניה ו/או שקדים קלופים
אופן ההכנה:
נקדים ונאמר שבאופן מסורתי – נהוג לטגן את הירקות (שורש וחציל) לפני הרכבת המקלובה, אך מצאנו דרך מועדפת בריאותית והיא לצלות את הירקות בתנור.
עדיין בשמן, רק פחות, לבחירתכם!
• מחממים תנור ל180 מעלות.
• חותכים את ירקות השורש לעיגולים בעובי 1-2 ס״מ.
• פורסים את החציל והעגבניות לפרוסות 0.5 ס״מ.
• פורסים את השומר לרצועות דקיקות.
• את כלל הירקות שמים בקערה גדולה עם כ0.5 כפית מכל תבלין, וכפית גדושה מהתערובת למקלובה/בהרט. מוסיפים כחצי כוס שמן רגיל וחצי כוס שמן זית ומערבבים היטב.
• פורסים בתנבניות אפיה- רצוי את התפו״א ובטטה בנפרד מהירקות הסולניים (חציל,עגבניה) והשומר מפאת זמן אפייה שונה.
• צולים בתנור לכ-10-20 דק׳. הם צריכים להיות עשויים למחצה ולא מבושלים ורכים לגמרי.
• משרים את האורז במים רותחים.
• כאשר הירקות מוכנים ויצאו מהתנור – מסדרים אותם בסיר רחב ומשומן, ראשית העגבניות, אח״כ החצילים, תפו״א והבטטה- כחצי מהכמות.
• מוסיפים את האורז המושרה מעל הירקות, ומעליו את שאר הירקות בסידור יפה.
• מכסים במים רותחים (כ6-7 כוסות מים).
• מומלץ לכסות בצלחת שיכולה להיכנס לתנור ונכנסת בתוך הסיר בלחץ על הירקות.
• אם ניתן להכניס את הסיר לתנור – מומלץ לאפות את המקלובה לכ45 דק׳-שעה. אם לא, ניתן לבשל על הגז, להביא לרתיחה ולהמשיך לבשל על אש נמוכה לכ45 דק׳, עד שהאורז מבושל.
• מומלץ לצנן מעט לפני הגשה. כשמגישים – מצמידים מגש רחב מקוטר הסיר (מתכת/קרמיקה) ובזהירות הופכים את הסיר על המגש. מגישים עם צד העגבניות למעלה בקישוטי זרעים/שקדים קלויים ופטרוזיליה קצוצה.
בתאבון!
עוגת יום הולדת באהבה

שימוש בשיבולת שועל כתחליף לחלק מכמות הקמח התגלה כהצלחה חדשה – ולכל מי שביקש/ה הנה המתכון!
הערכת הכמויות הינה גסה בלבד, יש לשים לב בעיקר למרקם המתקבל לפני אפייה…
מרכיבים: (תבנית עגולה קוטר 26 סמ”)
– 1 כוס קמח חיטה/כוסמין מלא
– 1-1.5 כוס שיבולת שועל גסה
– 1 כפית שטוחה סודה לשתייה
– ⅔ כוס סוכר חום
– 1 שקית סוכר וניל
– 1 כפית שטוחה הל טחון
– 1 כף תמצית/ מי ורדים
– 1 כוס חלב טבעוני- אורז/שקדים/קוקוס/שיבולת שועל
– 0.5 כוס שמן חמניה/קוקוס
– 3 כפות רסק תפוחים
– 1 כף חמאת שקדים/ טחינה גולמית
– לציפוי: שוקולד מריר איכותי 100 גר׳, 0.5 כוס קקאו, 0.3 כוס שמן קוקוס, 0.3 כוס סילאן.
אופן ההכנה:
• מחממים תנור ל190 מעלות.
• במעבד מזון/ קערה גדולה מערבבים עם מטרפה את כל המרכיבים הנוזליים (חלב, שמן, חמאה/טחינה, מי ורדים ורסק).
• מוסיפים תוך כדי ערבוב את הסוכרים וההל.
• בנפרד – מערבבים את הסודה עם הקמח והשיבולת.
• בהדרגה ותוך כדי ערבוב מוסיפים את היבשים אל הבלילה הנוזלית, וטורפים היטב יחד עד לקבלת בלילה אחידה ודי סמיכה. אם סמיכה מדי- יש להוסיף מעט חלב ומעט שמן, אם נוזלית יש להוסיף עוד שיבולת.
• יוצקים את הבלילה בתבנית אפייה משומנת/עם נייר. (מומלץ תבנית קפיץ עגולה).
• אופים בתנור חם לכ-15-25 דק׳, עד שהעוגה מזהיבה ומתקשה אך לא מדי! השיבולת תגרום לעוגה להתקשות גם בחוץ לאחר האפייה…
• מצננים היטב לפני שמוציאים אותה מהתבנית (לפחות כשעה ויותר).
• לציפוי: ממיסים בקערה (בן מארי) את השוקולד, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים יחד היטב. מצפים את העוגה לאחר צינון (לא כשהיא חמה) בשוקולד ומגישים! מזל טוב!
עד כאן להפעם.
נתראה בפוסט המתכונים שלאחר הריטריט הבא… מוזמנים לעקוב ביומן האירועים שלנו.
נשמח לשמוע מכם בתגובות. איך יצא, חוות דעת ושאלות.
נמסטה