לחג שכולו מסמל טוהר, ניקיון, ולמידה חדשה… אין יותר מתאים ממתכון חדש של לזניה לבנה, שגם טבעונים יוכלו להנות ממנו בשמחה.
(מתאים ל10 מנות)
מצרכים:
- 1 חבילת דפי פסטה לזניה (יש גם מקמח מלא או ללא גלוטן)
- 1-2 בטטה בינונית
- 4-5 תפו”א
- 2 שומר טרי
- 1 קולורבי ו/או גזר לבן
- שמן זית, עשבי טיבול טריים: טימין, אורגנו ו/או בזיליקום.
- 200 גר’ גבינה צהובה טבעונית (/רגילה).
לרוטב:
- 500 גר’ גבינת קשיו טבעונית (ראה מתכון פשוט להכנה מאגוזי קשיו!)
- 500 מ”ל קרם קוקוס
- חצי כוס מים חמים
- 1 כף גרידת לימון
- 200 גר’ שבבי שקדים קלופים או שבבי קוקוס עבים
- 5 כפות שמן זית
- מלח, פלפל שחור, וכף גדושה של עשבי טיבול טריים (טימין ואורגנו)
- תבנית פיירקס (זכוכית או קרמיקה) מלבנית, גבוהה.
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל180 מעלות.
- מאדים או מבשלים את הבטטה, תפו”א, קולורבי וגזר לבן בסיר עם מעט מלח, עד שמתרככים למחצה (לא רכים לגמרי, אך ניתן לנעוץ סכין/שיפוד).
- לאחר התרככות וצינון, פורסים את הירקות הנ”ל בעובי של כחצי ס”מ, חוץ מקולורבי, מומלץ להשאיר קליפה אך לטעמכם).
- חותכים לפרוסות דקות את השומר ומטגנים בשמן קוקוס/קנולה עד שמזהיב.
- הכנת הרוטב: מערבבים בקערה את כל המצרכים הנ”ל עד למרקם אחיד וסמיך. אם רוצים להשתמש בחלב ניתן להמיר את הגבינה הטבעונית לגבינת קוטג’ ובולגרית.
- מכינים תבנית אפייה עם שמן זית בתחתית.
- מוסיפים שכבה דקיקה של כמה כפות מהרוטב הלבן.
- מרפדים בשכבה ראשונה של דפי הלזניה (שימו לב שלעיתים מומלץ לחלוט במים רותחים ולעיתים לא צריך, תלוי בהוראות היצרן).
- מוסיפים שכבה של פרוסות הבטטה.
- מכסים את הכל ברוטב (חצי הכמות בערך)
- מוסיפים שכבת דפי לזנייה ואחריה שכבת פרוסות של תפו”א, קולורבי וגזר לבן לסירוגין.
- מכסים שנית בכלל הרוטב הלבן.
- מפזרים מעל את השומר המטוגן, עשבי הטיבול הטריים ושמן זית.
- מכניסים לתנור החם, למשך 30-40 דק’. עד שדפי הפסטה והריקות רכים (בנעיצת מזלג) והחלק העליון מזהיב.
מומלץ להגיש לצד יוגורט עיזים/טבעוני וממרח פסטו ירקרק.
חג שמח! ☺