מתכון לשבועות! לזנייה טבעונית לבנה

לחג שכולו מסמל טוהר, ניקיון, ולמידה חדשה… אין יותר מתאים ממתכון חדש של לזניה לבנה, שגם טבעונים יוכלו להנות ממנו בשמחה.

(מתאים ל10 מנות)

מצרכים:

  • 1 חבילת דפי פסטה לזניה (יש גם מקמח מלא או ללא גלוטן)
  • 1-2 בטטה בינונית
  • 4-5 תפו"א 
  • 2 שומר טרי
  • 1 קולורבי ו/או גזר לבן
  • שמן זית, עשבי טיבול טריים: טימין, אורגנו ו/או בזיליקום.
  • 200 גר' גבינה צהובה טבעונית (/רגילה).

לרוטב:

  • 500 גר' גבינת קשיו טבעונית (ראה מתכון פשוט להכנה מאגוזי קשיו!)
  • 500 מ"ל קרם קוקוס
  • חצי כוס מים חמים
  • 1 כף גרידת לימון 
  • 200 גר' שבבי שקדים קלופים או שבבי קוקוס עבים
  • 5 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל שחור, וכף גדושה של עשבי טיבול טריים (טימין ואורגנו)
  • תבנית פיירקס (זכוכית או קרמיקה) מלבנית, גבוהה.

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל180 מעלות.
  • מאדים או מבשלים את הבטטה, תפו"א, קולורבי וגזר לבן בסיר עם מעט מלח, עד שמתרככים למחצה (לא רכים לגמרי, אך ניתן לנעוץ סכין/שיפוד).
  • לאחר התרככות וצינון, פורסים את הירקות הנ"ל בעובי של כחצי ס"מ, חוץ מקולורבי, מומלץ להשאיר קליפה אך לטעמכם). 
  • חותכים לפרוסות דקות את השומר ומטגנים בשמן קוקוס/קנולה עד שמזהיב.
  • הכנת הרוטב: מערבבים בקערה את כל המצרכים הנ"ל עד למרקם אחיד וסמיך. אם רוצים להשתמש בחלב ניתן להמיר את הגבינה הטבעונית לגבינת קוטג' ובולגרית.
  • מכינים תבנית אפייה עם שמן זית בתחתית. 
  • מוסיפים שכבה דקיקה של כמה כפות מהרוטב הלבן. 
  • מרפדים בשכבה ראשונה של דפי הלזניה (שימו לב שלעיתים מומלץ לחלוט במים רותחים ולעיתים לא צריך, תלוי בהוראות היצרן).
  • מוסיפים שכבה של פרוסות הבטטה.
  • מכסים את הכל ברוטב (חצי הכמות בערך)
  • מוסיפים שכבת דפי לזנייה ואחריה שכבת פרוסות של תפו"א, קולורבי וגזר לבן לסירוגין.
  • מכסים שנית בכלל הרוטב הלבן.
  • מפזרים מעל את השומר המטוגן, עשבי הטיבול הטריים ושמן זית. 
  • מכניסים לתנור החם, למשך 30-40 דק'. עד שדפי הפסטה והריקות רכים (בנעיצת מזלג) והחלק העליון מזהיב. 

מומלץ להגיש לצד יוגורט עיזים/טבעוני וממרח פסטו ירקרק.
חג שמח! ☺


יש לך חבר/ה שיהנו מהמאמר הזה? שתפו אותם:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

הרשמה לניוזלטר שלנו

להתחיל את החודש עם בוסט של השראה!

ב1 לכל חודש תקבל/י מאיתנו מייל עם המאמרים החדשים בבלוג, תמונות וסרטונים,
מתכונים ועדכונים על התוכניות המיוחדות הקרובות.

ברוכים הבאים!

אם תרגיש/י שהמידע שאנחנו משתפים לא תורם או רלוונטי אלייך, בכל רגע תוכל/י להסיר את עצמך מהרשימה.

אהבתם את המאמר? הנה עוד כמה מומלצים:

פילוסופיה של היוגה: על קרמה, דהרמה ומה שביניהם

כדי לאפשר ליוגה להתפשט ולהתרחב לעוד תחומים בחיינו, אנחנו נמצא שדרך יעילה ביותר היא להתחיל לפעול בעולם מתוך גישה ותפיסה יוגית. בקטע קצר ומעורר השראה זה שנערך מתוך הרצאתו של סוואמי שמבהודבננדה באשרם, נכיר את המושג דהרמה ונבין את חשיבותו בשדה העשייה היומיומית

ריטריט בTAKEAWAY: מתכונים מהריטריט האחרון

אנחנו מגיעים לריטריט בעיקר בשביל התרגול, הלימוד והמרחב. עם זאת, מרבית האורחים שלנו מעידים שהאוכל הוא אחת הסיבות המרכזיות לחזור… הנה כמה ממתכוני הבית שהוגשו בריטריט האחרון!

מתכון לשבועות! לזנייה טבעונית לבנה

לחג שכולו מסמל טוהר, ניקיון, ולמידה חדשה… אין יותר מתאים ממתכון חדש של לזניה לבנה, שגם טבעונים יוכלו להנות ממנו בשמחה. (מתאים ל10 מנות) מצרכים: 1 חבילת דפי פסטה לזניה

כתיבת תגובה