מתכון לשבועות! לזנייה טבעונית לבנה

לחג שכולו מסמל טוהר, ניקיון, ולמידה חדשה… אין יותר מתאים ממתכון חדש של לזניה לבנה, שגם טבעונים יוכלו להנות ממנו בשמחה.

(מתאים ל10 מנות)

מצרכים:

  • 1 חבילת דפי פסטה לזניה (יש גם מקמח מלא או ללא גלוטן)
  • 1-2 בטטה בינונית
  • 4-5 תפו"א 
  • 2 שומר טרי
  • 1 קולורבי ו/או גזר לבן
  • שמן זית, עשבי טיבול טריים: טימין, אורגנו ו/או בזיליקום.
  • 200 גר' גבינה צהובה טבעונית (/רגילה).

לרוטב:

  • 500 גר' גבינת קשיו טבעונית (ראה מתכון פשוט להכנה מאגוזי קשיו!)
  • 500 מ"ל קרם קוקוס
  • חצי כוס מים חמים
  • 1 כף גרידת לימון 
  • 200 גר' שבבי שקדים קלופים או שבבי קוקוס עבים
  • 5 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל שחור, וכף גדושה של עשבי טיבול טריים (טימין ואורגנו)
  • תבנית פיירקס (זכוכית או קרמיקה) מלבנית, גבוהה.

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל180 מעלות.
  • מאדים או מבשלים את הבטטה, תפו"א, קולורבי וגזר לבן בסיר עם מעט מלח, עד שמתרככים למחצה (לא רכים לגמרי, אך ניתן לנעוץ סכין/שיפוד).
  • לאחר התרככות וצינון, פורסים את הירקות הנ"ל בעובי של כחצי ס"מ, חוץ מקולורבי, מומלץ להשאיר קליפה אך לטעמכם). 
  • חותכים לפרוסות דקות את השומר ומטגנים בשמן קוקוס/קנולה עד שמזהיב.
  • הכנת הרוטב: מערבבים בקערה את כל המצרכים הנ"ל עד למרקם אחיד וסמיך. אם רוצים להשתמש בחלב ניתן להמיר את הגבינה הטבעונית לגבינת קוטג' ובולגרית.
  • מכינים תבנית אפייה עם שמן זית בתחתית. 
  • מוסיפים שכבה דקיקה של כמה כפות מהרוטב הלבן. 
  • מרפדים בשכבה ראשונה של דפי הלזניה (שימו לב שלעיתים מומלץ לחלוט במים רותחים ולעיתים לא צריך, תלוי בהוראות היצרן).
  • מוסיפים שכבה של פרוסות הבטטה.
  • מכסים את הכל ברוטב (חצי הכמות בערך)
  • מוסיפים שכבת דפי לזנייה ואחריה שכבת פרוסות של תפו"א, קולורבי וגזר לבן לסירוגין.
  • מכסים שנית בכלל הרוטב הלבן.
  • מפזרים מעל את השומר המטוגן, עשבי הטיבול הטריים ושמן זית. 
  • מכניסים לתנור החם, למשך 30-40 דק'. עד שדפי הפסטה והריקות רכים (בנעיצת מזלג) והחלק העליון מזהיב. 

מומלץ להגיש לצד יוגורט עיזים/טבעוני וממרח פסטו ירקרק.
חג שמח! ☺


יש לך חבר/ה שיהנו מהמאמר הזה? שתפו אותם:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

הרשמה לניוזלטר שלנו

להתחיל את החודש עם בוסט של השראה!

ב1 לכל חודש תקבל/י מאיתנו מייל עם המאמרים החדשים בבלוג, תמונות וסרטונים,
מתכונים ועדכונים על התוכניות המיוחדות הקרובות.

ברוכים הבאים!

אם תרגיש/י שהמידע שאנחנו משתפים לא תורם או רלוונטי אלייך, בכל רגע תוכל/י להסיר את עצמך מהרשימה.

אהבתם את המאמר? הנה עוד כמה מומלצים:

סלט כרוב טחינה

ריטריט בTAKEAWAY: סודות ההרפיה, ספט21

3 מתכונים סופר פשוטים (ממש!) למנות עשירות וחגיגיות. פשטידה קרמית, ריזוטו מפתיע וסלט מעוטר רימונים (כמובן) לקראנצ'יות חמצמצה-מתוקה. בחג הקרוב אצלכם על השולחן

כתיבת תגובה