טירמיסו טבעוני

קינוח קרמי, עשיר ומפנק ביותר.
הנה גרסה טבעונית (ללא חלב) ויוגית (ללא קפה) למהדרין, פשוטה ו(יחסית לקינוח שכבות) קלילה למדי.
מרכיבים:
– 2 שרוולים ביסקוויטים (רגילים/ללא גלוטן)
– 2 חלב סויה
– ¾ כוס קורנפלור
– ⅓- ½ כוס אבקת סוכר
– 2 כפיות תמצית וניל
– ⅓ כוס אבקת צ’יקו/אינקה (משקה חם עולש)
– 2 כפות סילאן
– כוסיות/צנצנות אישיות או כוסות קרטון
– ½ כוס אבקת קקאו אורגני
אופן ההכנה:
• מחממים את החלב סויה לרתיחה.
• ממיסים במים חמים את הקורנפלור והסוכר.
• מורידים לאש קטנה לאחר שהחלב רתח ומוסיפים את הוניל, קורנפלור וסוכר תוך כדי ערבוב סיבובי.
• לאחר כמה דקות כשהחלב מגיע למרקם קרם סמיך, מורידים מהאש ומקררים.
• מומלץ לאחר כמה דקות לטרוף את הקרם במטרפה חשמלית ולאוורר אותו מעט, כדי למנוע התקרשות וגושים.
• מרתיחים מים ושופכים בקערית על אבקת הצ’יקו יחד עם הסילאן. מערבבים היטב עד שהכל נמס.
• מכינים את כוסיות ההגשה שבחרתם: מתחילים ליצור את השכבות- טובלים את הביסקוויטים (אחד אחד) בנוזל הקפה ומניחים ביסקוויט בכל כוס.
שמים מעל כ-שתי כפות של קרם הוניל. מוסיפים עוד שני ביסקוויטים טבולים בקפה.
מוסיפים לקרם הוניל 2-3 כפות קקאו, מערבבים היטב עד שהקרם נהיה שוקולדי ואחיד.
מוסיפים בכל כוסית שוב שתי כפות קרם.
• מעל שכבת הקרם האחרונה מקשטים עם פירורי ביסקוויטים טבולים בקפה, ומפזרים מעט אבקת קקאו.
• מכניסים למקרר לפחות לשעה לפני הגשה (או יותר)…
תהנו!
רטטוי טבעוני

מנה צרפתית קלאסית של מיקס ירקות מבושלים ברוטב עגבניות עשיר בירוקים.
בגרסה הזו הירקות מסודרים במניפה, כשהחיתוך הדק משחק תפקיד חשוב.
יש אינספור אפשרויות לגוון בירקות לפי העונה והטעם. מומלץ!
תבנית בינונית/גדולה (4-6 סועדים, תלוי במספר המנות בארוחה):
מרכיבים:
– 3 קישואים
– 3 עגבניות
– 3-4 תפו”א
– 1 ק”ג טופו אורגני
רוטב: ½ עגבניות מרוסקות גדול, שמן זית, שמן חמניות, 2 כפות מכל תבלין: אורגנו, בזיליקום יבש/טרי קצוץ, טימין, פלפל שחור, מלח, פפריקה מתוקה.
אופן ההכנה:
• חותכים לפרוסות דקות את הירקות והטופו.
• מערבבים את מרכיבים הרוטב (הרסק, 3 כפות מכל שמן, התבלינים, מדללים באותה כמות של מים).
• מכינים תבניות עגולות או מלבניות לאפיה, עם נייר אפייה.
• מניחים קצת רוטב בתחתית ועליו מרפדים שכבות של הירקות באלכסון לאורך התבנית: תפוא, קישוא, עגבניה, טופו וחוזר חלילה, בכל התבנית…
• מזלפים את הרוטב מעל באחידות.
• מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור חם (190-200 מעלות) למשך 25-30 דקות.
• מורידים את נייר הכסף כאשר התפוא רך מספיק, ומשאירים בתנור לצלייה, לעוד כ-10 דקות.
• מוציאים לאחר השחמה מלמעלה ומגישים 🙂
תבשיל ירוקי גינה

מנה פותחת קלילה, צבעונית ומשמחת.
כשהירוקים מהגינה החגיגה כפולה!
מרכיבים:
– 3 צרור עלי מנגולד, תרד ניוזילנדי/בייבי (אפשר להחליף בחובזה, עלי סלק או כל ירוק אחר לבישול)
– 1 חב’ עגבניות שרי
– אופציונלי: לבנה טרייה/גבינת עיזים
– 200 גר’שקדים שלמים/חצויים
– תיבול: שמן זית, מיץ לימון (2), זרעי כוסברה, זרעי שומר, פלפל שחור ומלח.
אופן ההכנה:
• חותכים את העלים לרצועות עבות, מפרידים התרד מהגבעולים אם יש.
• חוצים את העגבניות לשני חצאים.
• במחבת חמה עם מעט שמן זית מטגנים את העגבניות לצלייה קלה, מוסיפיל את התבלינים (כף מכל אחד, כפית מלח)
• מוסיפים את העלים ומערבבים, כ3-4 דק עד לאידוי וריכוך קל, שיישארו ירוקים ויפים!
• מטגנים/קולים בנפרד שקדים שבורים.
• מגישים עם השקדים מעל התבשיל ולמי שלא טבעוני- מומלץ להוסיף כמה כפיות לבנה/גבינת עיזים מלמעלה…
בתאבון!
מרק מינסטרונה מחמם לב

עונת המרקים נפתחה!
לפניכם מתכון למרק מינסטרונה שהוא למעשה מרק עשיר בירקות עם תוספת של שעועית ופסטה.
מרכיבים:
– כוס שעועית לבנה מושרית ללילה (מומלץ עם כפית סודה לשתייה)
– 500 גר’ פסטה מלאה
– 4 גזרים
– 4 תפו”א
– 2 פלפל אדום
– כמה גבעולי סלרי
– 2 קישוא
– בטטה קטנה-בינונית
– קצת כרוב לבן
– 5 עגבניות בינוניות
– צרור פטרוזיליה, צרור כוסברה
– תיבול: 1 כף חוויג’ למרק, 1 כף קארי, 1 כף כוסברה טחונה, מלח ופלפל לפי הטעם.
אופן ההכנה:
• לפני הכל שוטפים את השעועית המושרית ומבשלים אותה במים נקיים עד לריכוך.
• בסיר אחר מבשלים מעט פסטה עד שהיא כמעט מוכנה.. על דנטה.
• בנתיים מגרדים את הגזרים בפומפיה דקה, ומאדים את הגזר המגורד עם קצת שמן בסיר עד שהוא משנה את צבעו לבהיר.
• חותכים את שאר הירקות (חוץ מהעגבניות) לקוביות קטנות ומוסיפים אותם לסיר, לפי הסדר הזה: תפוחי אדמה, פלפל אדום, סלרי, בטטה, קישוא, כרוב. או כל ירק אחר שמתחשק.
• מוסיפים את העגבניות חתוכות גס. אפשר לרבעים או אפילו חצאי עגבניה.
• מבשלים עד שהעגבניות מתחילות להתפרק ומוסיפים מים. מרתיחים.
• מוסיפים חופן של פטרוזיליה וחופן של כוסברה קצוצים דק.
• מבשלים על אש בינונית עד לריכוך של תפוחי האדמה. כאשר תפוחי האדמה מוכנים מוסיפים את השעועית ואת הפסטה המבושלת.
• מוסיפים תבלינים ומבשלים עוד כ-5 דקות.
• סוגרים את האש ומוסיפים את שאר הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצים.
לבריאות!
עד כאן להפעם.
נתראה בפוסט המתכונים שלאחר הריטריט הבא… מוזמנים לעקוב ביומן האירועים שלנו.
נשמח לשמוע מכם בתגובות. איך יצא, חוות דעת ושאלות.
נמסטה