פשטידת תפוחי אדמה וקישואים
פשטידה מעולה וסופר קלה להכנה. משביעה ומזינה.
4-6 סועדים (תלוי במספר המנות בארוחה):
מרכיבים:
– 6-8 תפו”א בינונים
– 4-6 קישואים בינונים
– ½1 כוס קמח תירס דק
– ½ כוס חלב אורז ו/או שקדים
– אורגנו טרי (באשרם קטפנו ישירות מהגינה 🙂
– כפית כורכום
– מלח, פלפל שחור. לפי הטעם
אופן ההכנה:
• מקלפים את תפו”א, שוטפים את הקישואים ומגרדים את כל הירקות בפומפיה (ידנית)/מעבד מזון.
• מוסיפים את קמח התירס, החלב הצמחי. אורגנו טרי ותבלינים.
• מערבבים הכל יחד. הבלילה צריכה להיות יציבה. אם נוזלית מידי, נוסיף עוד קמח תירס, אם יבשה נוסיף קצת חלב/מים.
• משמנים תבנית אפייה, שופכים לתוכה את הבלילה, מיישרים את החלק העליון. חורצים קווים שטחיים לאורך הפשטידה עם מזלג, בוזקים מעל מעט שמן זית ומפזרים עוד קצת אורגנו טרי. לקרום פריך ומזמין במיוחד 🙂
• אופים בתנור על חום גבוה-בינוני למשך כ40 דק’.
• טיפ: הפשטידה טעימה יותר לאחר שמתקררת קצת, ומתייצבת עוד יותר. בתאבון!
ריזוטו סלק חגיגי
מנה לא שגרתית ומרשימה בצבעוניותה העזה. הסלק והאורז האדום מחמיאים אחד לשני, ויוצרים שילוב טעמים מתקתק-אגוזי נפלא.
מרכיבים:
– אורז בר ואורז אדום (אפשר מיקס חצי-חצי, 2 כוסות סכ״ה)
– 2 סלקים טריים
– שומשום רגיל ושחור, קצח – קלויים יחד במחבת.
– תבלינים: טימין טרי/יבש, מלח, פלפל, שמן שומשום קלוי
אופן ההכנה:
• מרתיחים מים לבישול האורז. מחממים תנור ל180-190 מעלות.
• חותכים את הסלקים (הקלופים) לקוביות קטנות, מתבלים במעט שמן חמניות, מים, מלח, טימין.
• מכניסים לתנור החם וצולים עד שהם מתרככים. (20-30 דק׳)
• בסיר בישול מטגנים את האורז היטב עם 2-3 כפות שמן שומשום, 3-5 דק׳ עד שמשחים.
• מוסיפים כ-4 כוסות מים רותחים ומבשלים ללא מכסה, על אש גבוהה ל3-5 דקות ועל אש נמוכה עם מכסה.
לאחר כ10 דקות, כשהאורז מבושל למחצה והמים נספגו, מוסיפים עוד כוס מים רותחים וממשיכים לבשל ללא מכסה, תוך כדי ערבוב עדין, עד שהאורז רך ודביק.
• מתבלים במלח, טימין ופלפל לפי הטעם, מוסיפים את זרעי השומשום והקצח, את הסלק הצלוי מהתנור ומערבבים היטב לתבשיל אחיד וחגיגי.
• מומלץ להגיש בתוספת שומשום, פטרוזיליה קצוצה/ גבינת עיזים/טבעונית מלמעלה.
סלט כרוב (קול-סלאו) ברוטב טחינה ורימונים:
הופעתו של הרימון בשווקים היא חגיגה בפני עצמה. הרימון מוסיף טעם, מרקם וגם צבע משגעים.
עונתו קצרה יחסית (ספטמבר-נובמבר) וזו הזדמנות נפלאה לשלבו במגוון מנות, ובפרט בסלטים. שירבו זכויותינו!
מרכיבים:
– ½ כרוב לבן
– ½ כרוב סגול
– רימון שלם
– שומשום רגיל קלוי ושחור
– טחינה גולמית מלאה
– לימון, מלח, פלפל
אופן ההכנה:
• קוצצים דק במעבד מזון או ידנית את הכרובים.
• מקלפים הרימון לקערית נפרדת
• מכינים את הרוטב בקערה/מעבד מזון (טחינה, לימון, מים, מלח ופלפל. טחינה מדוללת כרוטב).
• מערבבים כחצי שעה לפני הגשה את הרוטב עם השומשום.
• מפזרים מעל את גרגרי הרימון, ומגישים באהבה!
עד כאן להפעם.
נתראה בפוסט המתכונים שלאחר הריטריט הבא… מוזמנים לעקוב ביומן האירועים שלנו.
נשמח לשמוע מכם בתגובות. איך יצא, חוות דעת ושאלות.
נמסטה