ריטריט בTAKEAWAY: "לחיות במדיטציה" אוג'21

בהשראת טעמי הפילוסופיה ההודים של הבהגווד גיטה, גם אל ארוחת השישי יצקנו צבעים וטעמים מהמטבח ההודי הצפוני... נמסטה

צפון הודו, המקום בו השמיים נושקים לפסגות הרי ההימליה, מאופיין בבישול עשיר ובשילוב של תבלינים עזים.
בסופ"ש האחרון באשרם מילאנו את השקעים בטאלי, צלחת המתכת המסורתית, ברטבים סמיכים ומנחמים, בתבשילים מתקתקים וקינוחי קשיו מעודנים.

הנה 4 מתכונים לאוכל ביתי, פשוט ומחמם לב
מתאימים לכ4-6 סועדים (תלוי במספר המנות בארוחה):

מרק תירס הודי

מרק תירס
מרק תירס

מרכיבים:
– 3-4 קלחי תירס טרי / שקית תירס קפוא
– 1 כוס פולנטה (קמח תירס גס)
– 1 ליטר חלב קוקוס
– 200 גר׳ קוקוס טחון קלוי 
– ½ צרור סלרי גבעול
– 1-2 לימונים סחוטים (מיץ)
– תבלינים טריים: למון גראס (לימונית) 4-5 גבעולים, גרניום לימוני 3-4 עלים, טימין חופן
– תבלינים יבשים: פלפל שחור, כורכום, קארי צהוב, מלח.
– שמן קוקוס (1-2 כפות)

אופן ההכנה: 
• מפרידים עם סכין את כלל התירס מהקלחים.
• מטגנים בשמן בסיר מרק את התבלינים ומוסיפים את התירס.
• מוסיפים את חלב הקוקוס + ½ ליטר מים. מביאים לרתיחה.
• לתוך הנוזל הרותח מוסיפים את הפולנטה בהדרגה, על אש נמוכה, תוך כדי ערבוב (עדיף עם מטרפה ידנית), שלא יווצרו גושים. מערבבים היטב את הפולנטה וכלל המרק.
• ממשיכים לבשל על אש נמוכה, מוסיפים סלרי קצוץ לעוד כמה דקות בישול.
• מתקנים את הטעמים עם התבלינים לפי הצורך.
• אפשר להגיש עם יוגורט מעל, קרם קוקוס ואהבה! 🙂

אורז קשמירי

מטבח צפוני קצת אחר הוא המטבח הקשמירי, שנולד מהשפעות של הצבאות הפרסיים והערביים שפלשו להודו מעת לעת. האורז הקשמירי התפרסם בצבעוניות, בארומתיות אגוזית ובעושר התוספות שבו.
מנה טעימה להפליא ועדיין פשוטה מאוד להכנה.

אורז קשמירי

מרכיבים: 
– אורז בסמטי לבן/מלא 1.5 כוס
– פירות יבשים: שזיפים מיובשים, צימוקים שחורים, דבלים (כחצי כוס סכ״ה)
– שקדים/אגוזי מלך (150 גר׳ סכ״ה)
– תבלינים: ציפורן טחון, הל טחון/שלם, קנמון 2 מקלות, פלפל שחור, גרם מסאלה, מלח.
– 2-3 כפות שמן קוקוס

אופן ההכנה:
• קוצצים את הפירות היבשים לחתיכות גדולות/ פרוסות. 
• שוטפים את האורז במים ומסננים.
• מטגנים את התבלינים (כחצי כפית מכל תבלין) בשמן הקוקוס ומוסיפים את האורז לטיגון.
• מרתיחים מים לבישול.
• לאחר 3-5 דק טיגון מוסיפים את המים והפירות היבשים ומבשלים עד שמוכן (20-30 דקות).
• קוצצים וקולים במחבת את השקדים/אגוזים.
• כשהאורז רך ומוכן, מוסיפים את השקדים ומערבבים היטב. 
• מגישים עם תוספת צימוקים/שקדים שלמים מלמעלה.
בתאבון!

פלאק טופו מטאר

במנה הזאת הטופו מחליף את גבינת הפאניר המסורתית.
רוטב התרד העשיר הזה הוא דרך נפלאה להוסיף ירוקים לתפריט.
להגשה לצד קערת אורז בסמטי לבן או צ'פאטי (לחם שטוח פשוט) בהכנה ביתית 🙂

פלאק טופו מאטר

מרכיבים:
– ½ קילו טופו 
– 1 חב׳ תרד ניו-זילנדי (בייבי). *תרד=פלאק בהינדית
– 1-2 חב׳ מנגולד/ עלי סלק
– ½ כוס אפונה קפואה/טרייה. *אפונה=מטאר בהינדית
– 500 מ״ל קרם קוקוס/חלב סויה
– תבלינים: ג׳ינג׳ר טרי, הל טחון, כוסברה טחונה, מקל קנמון, 2 צפורן שלם, מלח, סוכר חום.
– שמן חמניות/קוקוס (1-2 כפות)

אופן ההכנה: 
• חותכים את הטופו לקוביות 2 ס״מ ומכניסים לתנור על 180 מעלות/גריל כ10-15 דקות שישחים ויהיה קריספי מעט (אין צורך בשמן, רק נייר אפייה).
לרוטב: 
• שוטפים את הירוקים וחותכים את המנגולד לרצועות, את התרד רק מפרידים מהגבעולים.
• מטגנים כחצי כפית מכל תבלין + כף גינג׳ר טרי קצוץ בשמן קוקוס בסיר רחב לרוטב.
• מוסיפים את העלים ומערבבים, אפשר לכסות במכסה ל2 דקות שיתרככו ויתבשלו קצת.
• מוסיפים מעל את קרם הקוקוס/חלב הסויה ומרתיחים הכל יחד, על אש בינונית. 
• לאחר כ10-15 דקות כשכל התערובת התבשלה היטב והתרככה, מכבים את האש וטוחנים את כלל המרכיבים בסיר עם מוט בלנדר או בבלנדר עמיד לחום. 
• מוסיפים את האפונה המופשרת/טרייה לרוטב בסיר וממשיכים לבשל על אש נמוכה ומכוסה, כדי שכלל הטעמים יתחזקו ויתחברו, למשך עוד 10-20 דקות.
• לאחר הסמכת הרוטב והוצאת הטופו מהתנור, ניתן להוסיף את הקוביות לתוך הרוטב, לערבב בעדינות וזהו, מוכן להגשה! בתאבון!

לאדו מרציפן הודי

ובסוף כל ארוחה מפנקת ומוצלחת חייב להיות גם משהו מתוק, מיוחד וחגיגי…
את רוב המתוקים ההודים מכינים בצורת כדור. לאדו זה כדור קטן.
ממתק הודי מסורתי זה עדין, מאוזן וסופר קל להכנה.

מרציפן הודי

מרכיבים: 
– 150 גר׳ שקד מולבן טחון 
– 150 גר׳ קשיו טחון/קצוץ
– 150 גר׳ קוקוס יבש טחון, קלוי
– 1 כף מי ורדים
– 1 כפית גרידת לימון
– ½-1 כוס חלב שקדים/קשיו
– ½ כוס סוכר חום½ כפית הל טחון

אופן ההכנה: 
• מכינים סירופ סוכר (מכסים את הסוכר במים רותחים ומערבבים היטב עד שכולו מתמוסס)
• קוצצים את הקשיו אם שלם, מערבבים עם שאר המרכיבים פרט לקוקוס הקלוי.
• מערבבים עם היד היטב, עד שמתקבלת עיסה בצקית ודביקה. 
• מכינים כדורים בגודל כדור פינג-פונג ומגלגלים בקוקוס. 
• על מגש יפה מסדרים את הכדורים ולפני הגשה מומלץ להוסיף עוד מהסירופ סוכר חום מעל. 

תהנו! 🙂

עד כאן להפעם.
נתראה בפוסט המתכונים שלאחר הריטריט הבא… מוזמנים לעקוב ביומן האירועים שלנו.
נשמח לשמוע מכם בתגובות. איך יצא, חוות דעת ושאלות.
נמסטה

יש לך חבר/ה שיהנו מהמאמר הזה? שתפו אותם:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

הרשמה לניוזלטר שלנו

להתחיל את החודש עם בוסט של השראה!

ב1 לכל חודש תקבל/י מאיתנו מייל עם המאמרים החדשים בבלוג, תמונות וסרטונים,
מתכונים ועדכונים על התוכניות המיוחדות הקרובות.

ברוכים הבאים!

אם תרגיש/י שהמידע שאנחנו משתפים לא תורם או רלוונטי אלייך, בכל רגע תוכל/י להסיר את עצמך מהרשימה.

אהבתם את המאמר? הנה עוד כמה מומלצים:

סלט כרוב טחינה

ריטריט בTAKEAWAY: סודות ההרפיה, ספט21

3 מתכונים סופר פשוטים (ממש!) למנות עשירות וחגיגיות. פשטידה קרמית, ריזוטו מפתיע וסלט מעוטר רימונים (כמובן) לקראנצ'יות חמצמצה-מתוקה. בחג הקרוב אצלכם על השולחן

כתיבת תגובה