הסופ”ש האחרון באשרם השאיר טעם של עוד… פתחנו בסדנת בישול מעשית. כמה כיף, מגבש ומעניין לחוות ולהתנסות יחד במטבח.
צבעים, ריחות, טעמים ומרקמים שונים מילאו את חושינו.
שיחקנו בחומרי גלם מהצומח- מתנות מן הטבע!
ובעיקר פתחנו אופקים חדשים בתוכנו לקלילות, יצירתיות ועצמאות רבה יותר במטבח.
בהמשך 4 מנות מהממות מתוך הסדנה: מתכונים + תמונות של תהליך ההכנה המלא! [קרדיט לאייל אקהאוז המקסים על הצילום והעריכה]
לזניה ירוקה לקיץ!
מרכיבים:
– דפי לזניה ללא גלוטן/ קמח מלא/ רגיל (1 חב׳)
– טופו אורגני רך/קשה (500 גר׳)
– ברוקולי טרי (1 חב׳/ראש)
– תרד ו/או מנגולד (0.5 חב׳ מכל אחד)
– קרם קוקוס ו/או שמנת סויה (500 מ״ל סכ״ה)
– פסטו: כוסברה טרייה (צרור), בזיליקום (צרור), שמן זית, מיץ לימון (0.5), לימון מגורד, מלח, פלפל
– גבינה טבעונית קנויה לפי הטעם (1 חב׳) או: תוצרת בית: קשיו (300 גר׳), קמח טפיוקה.
– א ה ב ה !
אופן ההכנה:
• ראשית, אם מכינים גבינה טבעונית תוצרת בית (קשיו) יש להכין אותה לילה לפני או לפחות 8 שעות כך שתוכל להיכנס להקפאה ולהתקשות לגמרי.מכינים רוטב פסטו מכלל המרכיבים במעבד מזון או בלנדר. תיבול לפי הטעם…
• מוסיפים את קרם הקוקוס ומערבבים היטב יחד.
• פורסים את הטופו לפרוסות כחצי ס״מ.
• מנקים ופורסים את הברוקולי (פרחים וגבעול בנפרד) לחתיכות בינוניות.
• שוטפים את העלים, את המנגולד חותכים לרצועות עבות (3-4 ס״מ)
• מחממים את התנור ל180 מעלות.
• להרכבה: בתבניות משומנות שמן קוקוס מניחים שכבות:
מעט רוטב, מעט עלים ירוקים, דפי לזניה, רוטב, ברוקולי ועלים, טופו, וחוזר שנית.
לאחר שתי שכבות מכל דבר מגרדים מעל את הגבינה הטבעונית (בולגרית קנויה/קשיו) ובזיליקום.
• מכניסים לתנור ראשית מכוסה בנייר כסף לכ15 שעה, ואז מומלץ להוריד הנייר ולאפשר לשכבה העליונה להשחים מעט, לעוד כ5-10 דקות (אפשר להוריד את החום ל170-160).
קציצות מאש ברוטב לימון
מרכיבים:
– מאש מונבט (1.5 כוסות לפני השרייה)
– טחינה גולמית או חמאת שקדים (½ כוס)
– שקדים קלויים, קצוצים (100-150 גר׳)
– קמח ללא גלוטן (תחליף) או כוסמין (3-5 כפות)
– קישוא מגורד (1-2)
– רסק תפוחים (2 כפות)
– סודה לשתייה
– מלח, טימין טרי/יבש, כוסברה טחונה.
– לרוטב: מיץ לימון (2-3), גרידת לימון 1, ג׳ינג׳ר טרי קצוץ (כף), שמן זית, סילאן (2 כפות).
– א ה ב ה 🙂
אופן ההכנה:
• מומלץ להנביט את המאש 2-3 ימים לפני בישול המנה, ובכלל לאמץ את הנבטת הקטניות ביומיום:
(מכסים את המאש במים למשך לילה/ 8 שעות לפחות. מסננים את השעועית ממי ההשרייה הראשונה, מעבירים למסננת ואותה מניחים מעל הקערה הריקה, מכוסה במגבת לחה, ולפי מזג האוויר- בחוץ או במקרר. פעם-פעמיים ביום בודקים שהשעועית לא התייבשה אלא לחה ומומלץ לכך לשטוף אותה שוב במים ולהחזיר למקרר מכוסה.
• לאחר כ24 שעות ניתן לראות את הנבטוטים מתחילים, לאחר 48 שעות עוד יותר… מחזיק לכמה ימים כל עוד נשמר בכלי סגור היטב, בנייר סופג או פשוט לערבב מדי פעם את הנבטים שלא ירקיבו.) מבשלים את המאש המונבט/מושרה לכ30-45 דקות, שיתרכך לגמרי (קצת נימוך).
• מגרדים את הקישוא ותפוח עץ ירוק/רסק מוכן.
• קולים וקוצצים את השקדים.
• מדללים את הטחינה במים שתהיה במרקם ממרח סמיך.
• לעיסה- מוסיפים למאש המבושל, לאחר קירור, את שאר המרכיבים. בלי הרוטב…
• מחממים תנור לכ180 מעלות.
• מערבבים היטב עד לקבלת עיסה דביקה.
• מכינים עם הידיים או שתי כפות – קציצות בגודל כף גדושה, עגולות ויפות, ועל נייר אפייה – לתנור !
• מכינים את הרוטב – משקשקים בצנצנת את כלל המרכיבים.
• כאשר הקציצות משחימות, גם מלמטה (15-25 דק׳), מוציאים אותן ומסדרים בתבנית הגשה.
• מכסים ברוטב ומכניסים לתנור לעוד כמה דקות, עד לרתיחת הרוטב עם הקציצות.
• מומלץ להגיש לצד מרק קר ו/או סלט 🙂
בתאבון!
פאטייר מנגולד וצנוברים
מרכיבים:
– קמח כוסמין 80% מלא (500 גר׳)
– שמן זית
– מנגולד
– מלח, פלפל, סומק, זרעי כוסברה
– צנוברים קלויים
– מיץ לימון (1)
– מים
– א ה ב ה !
אופן ההכנה:
• מכינים את המילוי: קולים צנוברים במחבת.
• חותכים את המנגולד לרצועות דקות (ס״מ) ומוסיפים עם מעט מיץ לימון לצנוברים במחבת.
• מאדים עד לקבלת תבשיל, מתבלים בסומק, מלח, פלפל וזרעי כוסברה כתושים.
• לבצק: מערבבים בקערה קמח עם קורט מלח ו2 כפות שמן זית. מוסיפים בהדרגה מים ולשים עד לקבלת בצק גמיש ורך.
• מכינים עיגולים (קצת יותר מכדור פינגפונג) וומניחים על מגש משומן.
• מחממים את התנור ל-190 מעלות.
• להרכבה: כל עיגול מרדדים על מצע שמן זית, עד שנמתח לעובי דקיק ואחיד, עגול.
מוסיפים כף-2 מהתבשיל, לאחר שהוא התקרר! מקפלים את הבצק כמו אוזן המן (לשלוש).
• מניחים בתבנית עם נייר אפייה, אפשר לקשט בסומק מעל ולאפות לכ-15-20 דק׳.
• מומלץ להגיש עם רוטב יוגורט, טחינה או חומוס.
בתאבון!
עוגיות קוקוס וקישוטי שוקולד
מרכיבים:
– קוקוס טחון יבש (2 כוסות)
– קמח ללא גלוטן – טפיוקה/טף/תירס (4-5 כפות)
– רסק תפוחים (3 כפות)
– סוכר חום/מייפל/אגבה (¼ כוס)
– חלב קוקוס/שקדים/אורז (½-1 כוס)
– שמן קוקוס (1-2 כפות)
– סודה לשתייה (½ כפית)
– תמצית וניל
– גרידת לימון
– שוקולד מריר (100 גר׳), או להכין לבד! (קקאו, סילאן, שמן קוקוס).
– וכמובן, א ה ב ה 🙂
אופן ההכנה:
• מחממים תנור ל180 מעלות
• בקערה/מעבד מזון: מערבבים את היבשים (קוקוס, קמח, סוכר, סודה, גרידת לימון)
• מוסיפים את הרטובים (חצי מכמות החלב, רסק, תמצית וניל, שמן)
• לשים לקבלת עיסה אחידה ודביקה מספיק, מוסיפים מהחלב/רסק לפי הצורך להדבקה.
• מכינים כדורים בכף היד / הצורה שרוצים ומסדרים בתבנית עם נייר אפיה.
• אופים לכ10 דקות, ניתן לאחר השחמה קלה להנמיך את החום מעט…
• מכינים את הרוטב – ממיסים בקערה את השוקולד המריר, או מכינים לבד (מערבבים 3 המרכיבים בקערה לקבלת רוטב דליל למחצה).
• לאחר שהעוגיות יוצאות מהתנור, מצננים לכמה דקות, מזלפים את הרוטב עם מזלג ולמקרר!
• השוקולד מתקשה על העוגיות וניתן להגיש אותן קרות (בימי הקיץ) או לשמור בצנצנת בחוץ…
עד כאן להפעם.
נתראה בפוסט המתכונים שלאחר הריטריט הבא… מוזמנים לעקוב ביומן האירועים שלנו.
נשמח לשמוע מכם בתגובות. איך יצא, חוות דעת ושאלות.
נמסטה