מתכוֹנים

אחד הדברים המשמחים באשרם זה האוכל 🙂 

אנחנו מקפידים על עקרונות התזונה היוגית שנותנת הזנה נאותה לגוף ולנפש, 

וכל האורחים באשרם מיד מרגישים את ההבדל! 

כאן אנחנו אוספים עבורכם את מיטב המתכונים שלנו, שתוכלו לקחת את היוגה איתכם הביתה גם למטבח!

מרק ברוקולי תאילנדי

בין המנות הפופולריות ביותר במטבח התאילנדי.

מרק חם וחמצמץ ומפתיע, מלא במרכיבים ארומטיים המשתלבים נהדר.

מצויין בתקופה זו כתרופת סבתא לגודש ונזלת אלרגית. פתרון מזין וקל שלא מכביד על המשך ההתנהלות, וגם מהיר מאוד להכנה! (מתבשל 10-20 דק). לבריאות!

מצרכים (4-6 סועדים):
– שמן זית, שמן קוקוס
– 1 כפית ג׳ינג׳ר מגורד
– 2 גבעולי למון גראס
– 2 עלי קפיר ליים
– 1 שורש גלנגל
– 1 כפית זרעי כוסברה
– 1 שומר
– 1/2 כוס קרם קוקוס
– 2 כוסות מים
– 3 כפות רוטב סויה תמרי
– 5 גרם אצות
– כף גרידת לימון
– מיץ מחצי לימון
– מלח לפי הטעם
– 1 ברוקולי, 1 זוקיני, חצי דלורית
– חבילה קטנה של טופו
– כוסברה טריה
– שומשום קלוי

אופן ההכנה:
• פורסים את השומר דק. חותכים את שאר הירקות והטופו לקוביות 1-2 ס”מ.
• בסיר מחומם מטגנים את התבלינים היטב, מוסיפים את השומר ומטגנים עד שמשחים.
• מוסיפים את הדלורית ומערבבים היטב. מכסים במים רותחים ומבשלים למשך 20 דקות.
• מוסיפים את הברוקולי והזוקיני והטופו ומבשלים לעוד 5 דק’ עד שמתרכך קלות.
• מוסיפים את הלימון והאצות פרוסות דק. מערבבים היטב ומורידים מהאש.
• מגישים עם כוסברה טריה, קרם קוקוס ושומשום מעל.
• מומלץ להוסיף אטריות אורז או אטריות שעועית לארוחה