מרכיבים (4-6 סועדים):
– 2-4 גזרים מגוררים גז או חתוך ל”גפרורים”
– שומר אחד קצוץ לקוביות קטנות.
– צימוקים. חופן או יותר
– שקדים קצוצים- 50 גר או יותר
אופן ההכנה:
גרסה נוספת:
בשמחה!
מצרכים (4-6 סועדים):
– 2-3 שומר
– פירות יבשים: 8-10 משמשים מיובשים, 8-10 שזיפים מיובשים, חופן חמוציות, חופן צימוקים.
לגיוון- אפשר לשלב פירות יבשים נוספים שאוהבים: דבלים, תמרים, אננס טרי…
– 2 כוסות תערובת של אגוזים: שבבי שקדים, אגוזי מלך, קשיו, פקאן, גרעיני חמניות…
– 1/2 כוס סילאן
– תיבול: 1 כפית כמון, כורכום, קינמון
– 2 כוסות מים
– מלח, פלפל, שמן זית
אופן ההכנה:
בתיאבון!
מטבח צפוני קצת אחר הוא המטבח הקשמירי, שנולד מהשפעות של הצבאות הפרסיים והערביים שפלשו להודו מעת לעת. האורז הקשמירי התפרסם בצבעוניות, בארומתיות אגוזית ובעושר התוספות שבו.
מנה טעימה להפליא ועדיין פשוטה מאוד להכנה.
מרכיבים:
– אורז בסמטי לבן/מלא 1.5 כוס
– פירות יבשים: שזיפים מיובשים, צימוקים שחורים, דבלים (כחצי כוס סכ״ה)
– שקדים/אגוזי מלך (150 גר׳ סכ״ה)
– תבלינים: ציפורן טחון, הל טחון/שלם, קנמון 2 מקלות, פלפל שחור, גרם מסאלה, מלח.
– 2-3 כפות שמן קוקוס
אופן ההכנה:
• קוצצים את הפירות היבשים לחתיכות גדולות/ פרוסות.
• שוטפים את האורז במים ומסננים.
• מטגנים את התבלינים (כחצי כפית מכל תבלין) בשמן הקוקוס ומוסיפים את האורז לטיגון.
• מרתיחים מים לבישול.
• לאחר 3-5 דק טיגון מוסיפים את המים והפירות היבשים ומבשלים עד שמוכן (20-30 דקות).
• קוצצים וקולים במחבת את השקדים/אגוזים.
• כשהאורז רך ומוכן, מוסיפים את השקדים ומערבבים היטב.
• מגישים עם תוספת צימוקים/שקדים שלמים מלמעלה.
בתאבון!
יש מנות שאין מה להכביר במילים – הן מדברות לגמרי בעד עצמן… אז הנה היא, בגרסה הצמחונית יוגית שלנו – ה מ ק ל ו ב ה !
מרכיבים: (ל8-10 סועדים)
– 3 כוסות אורז בסמטי
– 3-4 תפו״א
– 2-3 בטטות
– 1 חציל
– 2-3 עגבניות
– 1 שומר
– שמן זית, שמן חמניה
– תבלינים: תערובת תבלין למקלובה (או: תערובת ראס אל חנות/בהרט), קינמון, כוסברה טחונה, פלפל שחור, מלח, זרעי חמניה ו/או שקדים קלופים
אופן ההכנה:
נקדים ונאמר שבאופן מסורתי – נהוג לטגן את הירקות (שורש וחציל) לפני הרכבת המקלובה, אך מצאנו דרך מועדפת בריאותית והיא לצלות את הירקות בתנור.
עדיין בשמן, רק פחות, לבחירתכם!
• מחממים תנור ל180 מעלות.
• חותכים את ירקות השורש לעיגולים בעובי 1-2 ס״מ.
• פורסים את החציל והעגבניות לפרוסות 0.5 ס״מ.
• פורסים את השומר לרצועות דקיקות.
• את כלל הירקות שמים בקערה גדולה עם כ0.5 כפית מכל תבלין, וכפית גדושה מהתערובת למקלובה/בהרט. מוסיפים כחצי כוס שמן רגיל וחצי כוס שמן זית ומערבבים היטב.
• פורסים בתנבניות אפיה- רצוי את התפו״א ובטטה בנפרד מהירקות הסולניים (חציל,עגבניה) והשומר מפאת זמן אפייה שונה.
• צולים בתנור לכ-10-20 דק׳. הם צריכים להיות עשויים למחצה ולא מבושלים ורכים לגמרי.
• משרים את האורז במים רותחים.
• כאשר הירקות מוכנים ויצאו מהתנור – מסדרים אותם בסיר רחב ומשומן, ראשית העגבניות, אח״כ החצילים, תפו״א והבטטה- כחצי מהכמות.
• מוסיפים את האורז המושרה מעל הירקות, ומעליו את שאר הירקות בסידור יפה.
• מכסים במים רותחים (כ6-7 כוסות מים).
• מומלץ לכסות בצלחת שיכולה להיכנס לתנור ונכנסת בתוך הסיר בלחץ על הירקות.
• אם ניתן להכניס את הסיר לתנור – מומלץ לאפות את המקלובה לכ45 דק׳-שעה. אם לא, ניתן לבשל על הגז, להביא לרתיחה ולהמשיך לבשל על אש נמוכה לכ45 דק׳, עד שהאורז מבושל.
• מומלץ לצנן מעט לפני הגשה. כשמגישים – מצמידים מגש רחב מקוטר הסיר (מתכת/קרמיקה) ובזהירות הופכים את הסיר על המגש. מגישים עם צד העגבניות למעלה בקישוטי זרעים/שקדים קלויים ופטרוזיליה קצוצה.
בתאבון!
מוקפץ שילדים אוהבים!
מצרכים:
– חבילה של איטריות שקופות דקות (משעועית או אורז)
– ירקות חתוקים דק: שומר, גזר, ברוקלי, גמבה, קצת כרוב (אפשר גם זוקיני, וכרובית אם אוהבים)
– רוטב סויה
– סילאן
– קצת שמן שומשום קלוי
– כף לימון
– חופן זרעי חמניה או קשיו
אופן ההכנה:
– מבשלים את האיטריות השקופות במים רותחים 2-3 דקות ומסננים.
– מקפיצים את הירקות עם הרוטב סויה ושאר המצרכים (כמה דקות, שייארו קרנצ’יים)
– מוסיפים את האטריות ומקפיצים עוד 2 דקות שיספגו את הטיבול
* לאקסטרה קרנץ’ קולים 2 דקות במחבת ללא שמן חופן זרעי חמניה או קשיו שבור ומפזרים למעלה
מרכיבים: (ל6-8 מנות)
– כרוב לבן (קטן)
– 4-5 גזרים
– ⅓ חבילה שעועית ירוקה קפואה/טרייה בעונה
– קשיו קלוי
– גינג׳ר
– שמן קוקוס
– לרוטב: 3 כפות סויה (ללא גלוטן), 1 כף גדושה חמאת בוטנים, 1 כף סילאן, ¼ כוס מיץ לימון
אופן ההכנה:
• חותכים את הכרוב והגזר לרצועות דקות.
• מחממים ווק על להבה חזקה וגדולה (טורבו למי שיש)
• בווק מחממים 3-4 כפות שמן קוקוס, עליו מטגנים מעט 1 כף ג׳ינג׳ר טרי קצוץ
• מוסיפים הגזר ומקפיצים לכ-5 דקות, אם יש מקום בווק- מוסיפים את הכרוב ומקפיצים יחד לעוד כדקה-שתיים. (אם אין מקום, מורידים את הגזר ועושים הכרוב בנפרד).
• מוסיפים את השעועית הירוקה לאחר שהופשרה אם מהקפאה…
• מערבבים היטב ומכבים את האש.
• מערבבים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב, משקשקים היטב.
• לפני הגשה מערבבים חצי מהרוטב לתוך המוקפץ וחצי נוסף מוזגים מלמעלה עם הקשיו הקלוי.
• ניתן להוסיף למנה זו אטריות אורז דקות/עבות, שבושלו ושומנו עם שמן קוקוס/שומשום.
מנה נהדרת וקלילה שעשויה מדפי אורז דקיקים במילוי ירקות פריכים.
מצויינת כמתאבן חגיגי ומקורי, נטולת גלוטן, ואפילו- כשרה לפסח
כמה טיפים לגלגול מוצלח: עובדים בכל פעם עם דף אחד.
טובלים בצלחת עם מים חמימים לריכוך, ממלאים, מגלגלים ומניחים במקום שבו הוא לא יידבק,
למשל תבנית מרופדת בנייר אפייה או כלי משומן.
שמנו בין הממולאים כדי שלא ידבקו אחד לשני.
מצרכים (4-6 סועדים):
– ירקות לפי הטעם (כרוב סגול ולבן, גזר, פלפלים צבעוניים, סלרי, כוסברה טרייה)
– דפי אורז/ אורז מלא לגלגול
– תבלינים: רוטב סויה/טריאקי, זרעי קצח ושמשום שחור, שמן זית/שומשום, סילאן
– רוטב בצד: 3 כפות חמאת בוטנים, 6-8 כפות מים חמים, 1 כף רוטב סויה, 1 כף מיץ לימון.
אופן ההכנה:
בתאבון!