סלטים

סלט שומר

סלט שומר, תפוח ורימונים

הרימון הוא פרי סופר בריא, וחוץ מלאכול אותו כפי שהוא הוא משתלב נהדר בסלטים. הוא מוסיף פריכות ועסיסיות מפתיעים וכמובן צבע משגע.

 

מצרכים:

– 2 שומר בינוני שטוף

– 2 תפוחים ירוקים

– 2-3 גבעולי סלרי עם העלים

– צרור נענע קטן

– רימון קטן- בינוני

– שמן זית

– מיץ לימון

– קצת סומק, מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

  • פורסים את השומר לרצועות דקות בקערה.
  • קולפים את התפוח. חוצים אותו לאורכו, מוציאים את ליבתו וחותכים כל מחצית לפלחי אורך דקים.
  • חוצים את הרימונים ומחלצים את גרגרי הרימון מהקליפה.
  • מפרידים את עלי הסלרי והנענע מהגבעולים וקוצצים אותם.
  • מערבבים את הכל בקערה יחד עם שמן זית, לימון, סומק ומלח פלפל.

לבריאות!



סלט-טבולה-כרובית-768x512

סלט טבולה וכרובית

סלט טעים, בריא, קראנצ’י ומפתיע.

שילוב מנצח של עשבי תיבול רעננים, חמצמצות לימונית ו…פרחי כרובית מגורדים שמחליפים את הבורגול המסורתי!

מאדים את הכרובית מעט לטובת עיכול קל ומוצלח יותר.

 

מצרכים (4-6 סועדים): 

– 1 כרובית בינונית-גדולה

– 1 פטרוזיליה

– 1 כוסברה

– חופן חמוציות, חופן זרעי חמנייה

– לימון (גרידת הקליפה ומיץ)

– מלח, פלפל, שמן זית

 

אופן ההכנה:

  • מנקים את פרחי הכרובית עם סכין מאזורים כהים ומשרים אותה הפוכה בתוך קערת מים רותחים (ראש בפנים, גבעול בחוץ). לאחר 5-7 דק או כשהתרככה מעט מוציאים אותה.
  • מגרדים את פרחי הכרובית בפומפיה, שומרים גבעולים ועלים בצד לשימוש עתידי אחר.
  • קוצצים את הירוקים, מגרדים את קליפת הלימון, קולים מעט את זרעי החמנייה ומוסיפים אותם ואת החמוציות לכרובית
  • מתבלים במיץ לימון, שמן זית, מלח ומעט פלפל שחור לפי הטעם.

בהנאה!

סלט כרוב ורימונים

סלט כרוב, טחינה ורימונים

 

הופעתו של הרימון בשווקים היא חגיגה בפני עצמה. הרימון מוסיף טעם, מרקם וגם צבע משגעים.

עונתו קצרה יחסית (ספטמבר-נובמבר) וזו הזדמנות נפלאה לשלבו במגוון מנות, ובפרט בסלטים. שירבו זכויותינו!

 

מרכיבים:

– ½ כרוב לבן

– ½ כרוב סגול

– רימון שלם

– שומשום רגיל קלוי ושחור

– טחינה גולמית מלאה

– לימון, מלח, פלפל

 

אופן ההכנה: 

  • קוצצים דק במעבד מזון או ידנית את הכרובים. 
  • מקלפים הרימון לקערית נפרדת
  • מכינים את הרוטב בקערה/מעבד מזון (טחינה, לימון, מים, מלח ופלפל. טחינה מדוללת כרוטב).
  • מערבבים כחצי שעה לפני הגשה את הרוטב עם השומשום.
  • מפזרים מעל את גרגרי הרימון, ומגישים באהבה!
קרפצ'יו סלק

קרפצ'יו סלק

למה? הסלק מתוק ובעל אנרגיה מקררת. הוא עוזר ביצירת תאי דם אדומים, שומר על בריאות הלב וכלי הדם, מפחית כולסטרול, עשיר בסיבים, משפר עיכול, עוזר בסילוק רעלים מהגוף, אנטי דלקתי ואנטי סרטני במיוחד כנגד סרטן המעי הגס.

הצבע המהמם שלו זה רק בונוס!

 

מרכיבים (4-6 נפשות) :

– 3 סלקים בינוניים

– ⅓ צרור כוסברה טרייה

– תוספות אפשריות – 100 גר׳ גבינה מלוחה עיזים/טבעונית ו/או 100 גר׳ אגוזי מלך קלויים.

רוטב:

– 3-4 כפות סילאן

– 2 כפות רוטב סויה

– מיץ לימון 1 סחוט

– 4 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה:

  • מקלפים את הסלקים הטריים ופורסים במנדולינה/סכין חדה/קולפן רחב לפרוסות דקיקות ושלמות. מסדרים צמוד בצלחת שטוחה ורחבה.
  • מערבבים את מרכיבי הרוטב (מומלץ לשקשק יחד בצנצנת סגורה) ומזלפים על כל הסלק בנדיבות ואחידות.
  • מפזרים מעל כוסברה קצוצה ו/או גבינה ו/או אגוזים ומעמידים במקרר (מומלץ למשך שעה לפחות לפני ההגשה) כדי שהטעמים יספגו.

מגישים קר, כמנה ראשונה או תוספת רעננה וחגיגית.

סלט קיצי פפאיה וגזר

סלט פפאיה וגזר

מרכיבים (4-6 נפשות):

– 1 חסה ערבית או מסולסלת גדולה

– 1 צרור כוסברה טרייה

– 1 חב׳ בזיליקום טרי

– ⅓ צרור נענע טרייה

– 1-2 פפאייה ירוקה/כתומה (ממליצה כתומה קשה)

– 3-4 גזרים 

רוטב:

– 1 כף ג׳ינג׳ר טרי קצוץ

– 2 כפות דבש

– 1 כפית שטוחה מלח

– 1-2 מיץ לימון סחוט

– 5-6 כפות שמן זית (או שמן שומשום טהור ולא קלוי)

– (אופציונלי) פרחים אכילים לקישוט: הוספנו פרחי טגטס (מריגולד) מהגינה, אפשר גם אחרים בצבעי צהוב/כתום/סגול (שישתלבו בחגיגה)

 

אופן ההכנה:

  • חותכים את החסה לרצועות בינוניות.
  • מקלפים סלסולי גזר עם קולפן
  • מפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעולים ומשאירים אותם שלמים.
  • קוצצים את שאר הירוקים. 
  • מקלפים את הפפאיה וחותכים לפרוסות דקיקות – תלוי כמה היא רכה/ קשה. 
  • משקשקים את כל מרכיבי הרוטב היטב יחד בצנצנת סגורה, שופכים על הסלט ומערבבים היטב. אפשר לקשט מלמעלה עם פרחים אכילים במידה ויש לכם.

בתאבון!