למה? הסלק מתוק ובעל אנרגיה מקררת. הוא עוזר ביצירת תאי דם אדומים, שומר על בריאות הלב וכלי הדם, מפחית כולסטרול, עשיר בסיבים, משפר עיכול, עוזר בסילוק רעלים מהגוף, אנטי דלקתי ואנטי סרטני במיוחד כנגד סרטן המעי הגס.
הצבע המהמם שלו זה רק בונוס!
מרכיבים (4-6 נפשות) :
– 3 סלקים בינוניים
– ⅓ צרור כוסברה טרייה
– תוספות אפשריות – 100 גר׳ גבינה מלוחה עיזים/טבעונית ו/או 100 גר׳ אגוזי מלך קלויים.
רוטב:
– 3-4 כפות סילאן
– 2 כפות רוטב סויה
– מיץ לימון 1 סחוט
– 4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
- מקלפים את הסלקים הטריים ופורסים במנדולינה/סכין חדה/קולפן רחב לפרוסות דקיקות ושלמות. מסדרים צמוד בצלחת שטוחה ורחבה.
- מערבבים את מרכיבי הרוטב (מומלץ לשקשק יחד בצנצנת סגורה) ומזלפים על כל הסלק בנדיבות ואחידות.
- מפזרים מעל כוסברה קצוצה ו/או גבינה ו/או אגוזים ומעמידים במקרר (מומלץ למשך שעה לפחות לפני ההגשה) כדי שהטעמים יספגו.
מגישים קר, כמנה ראשונה או תוספת רעננה וחגיגית.