מתכוני קציצות
פאטייר מנגולד וצנוברים
מרכיבים:
– קמח כוסמין 80% מלא (500 גר׳)
– שמן זית
– מנגולד
– מלח, פלפל, סומק, זרעי כוסברה
– צנוברים קלויים
– מיץ לימון (1)
– מים
– א ה ב ה !
אופן ההכנה:
- מכינים את המילוי: קולים צנוברים במחבת.
- חותכים את המנגולד לרצועות דקות (ס״מ) ומוסיפים עם מעט מיץ לימון לצנוברים במחבת.
- מאדים עד לקבלת תבשיל, מתבלים בסומק, מלח, פלפל וזרעי כוסברה כתושים.
- לבצק: מערבבים בקערה קמח עם קורט מלח ו2 כפות שמן זית. מוסיפים בהדרגה מים ולשים עד לקבלת בצק גמיש ורך.
- מכינים עיגולים (קצת יותר מכדור פינגפונג) וומניחים על מגש משומן.
- מחממים את התנור ל-190 מעלות.
- להרכבה: כל עיגול מרדדים על מצע שמן זית, עד שנמתח לעובי דקיק ואחיד, עגול.
מוסיפים כף-2 מהתבשיל, לאחר שהוא התקרר! מקפלים את הבצק כמו אוזן המן (לשלוש).
- מניחים בתבנית עם נייר אפייה, אפשר לקשט בסומק מעל ולאפות לכ-15-20 דק׳.
- מומלץ להגיש עם רוטב יוגורט, טחינה או חומוס.
בתאבון!
פשטידת תפו''א וקישואים
פשטידה מעולה וסופר קלה להכנה. משביעה ומזינה.
4-6 סועדים (תלוי במספר המנות בארוחה):
מרכיבים:
– 6-8 תפו”א בינונים
– 4-6 קישואים בינונים
– ½1 כוס קמח תירס דק
– ½ כוס חלב אורז ו/או שקדים
– אורגנו טרי (באשרם קטפנו ישירות מהגינה
– כפית כורכום
– מלח, פלפל שחור. לפי הטעם
אופן ההכנה:
• מקלפים את תפו”א, שוטפים את הקישואים ומגרדים את כל הירקות בפומפיה (ידנית)/מעבד מזון.
• מוסיפים את קמח התירס, החלב הצמחי. אורגנו טרי ותבלינים.
• מערבבים הכל יחד. הבלילה צריכה להיות יציבה. אם נוזלית מידי, נוסיף עוד קמח תירס, אם יבשה נוסיף קצת חלב/מים.
• משמנים תבנית אפייה, שופכים לתוכה את הבלילה, מיישרים את החלק העליון. חורצים קווים שטחיים לאורך הפשטידה עם מזלג, בוזקים מעל מעט שמן זית ומפזרים עוד קצת אורגנו טרי. לקרום פריך ומזמין במיוחד
• אופים בתנור על חום גבוה-בינוני למשך כ40 דק’.
• טיפ: הפשטידה טעימה יותר לאחר שמתקררת קצת, ומתייצבת עוד יותר. בתאבון!
פשטידה כתומה
מרכיבים (4-6 נפשות):
– 1 דלורית
– 1 בטטה קטנה
– 1 כוס עדשים כתומות
– 3-5 כפות קמח עדשים כתומות (או קמח חומוס)
– 1 כפית אבקת אפייה
– 1 כף שמן שומשום, 2 כפות שמן קוקוס/זית
– 1 כף טימין טרי/יבש, 1 כפית פלפל שחור, 1 כפית מלח
– שומשום לבן ושחור/ קצח (לפזר מלמעלה)
אופן ההכנה:
• חותכים דלורית לרבעים ומרתיחים בסיר מים, מבשלים כ15-20 דקות עד שהיא רכה.
• מקלפים בטטה, מגרדים בפומפיה גסה או חותכים לקוביות קטנות.
• מחממים תנור ל190-200 מעלות.
• מבשלים בסיר נפרד את העדשים, עם מים בלבד. עד שמתרככות לגמרי.
• לאחר שהדלורית רכה, מקלפים קליפות לתוך קערה גדולה.
• מוסיפים לדלורית את שאר המרכיבים (בטטה, עדשים מבושלות, קמח, אבקת אפיה, תבלינים ושמנים)
• מערבבים היטב ומעבירים את הבלילה לתבנית עם נייר אפייה.
• מפזרים מעל שומשום וקצח, (אפשר להוסיף טימין ושמן זית לקראת סיום האפיה, בתנור)
• מכניסים לתנור מחומם ואופים כ20-30 דקות, עד שנועצים קיסם ויוצא יבש ומזהיב מלמעלה.
בתאבון!
פשטידת פולנטה
פולנטה זהובה ורכה בהכנה פשוטה, אפויה בתנור, ללא גלוטן.
מנחמת, טעימה ועדיין- בריאה!
מצרכים (I’mתבנית אינגליש קייק קטנה):
– 1 כוס קמח תירס
– 4 כוסות חלב שיבולת שועל או אורז-שקדים
– 1 כוס מים
– כף שמן קוקוס/זית
– תיבול: כף טימין, 0.5 כפית כורכום, מלח, פלפל לפי הטעם.
אופן ההכנה:
- מחממים בסיר את השמן ומוסיפים כורכום וטימין. מערבבים על אש נמוכה כמה רגעים לפתיחת התבלינים.
- מוסיפים את החלב הצמחי והמים ומגביהים את האש
- כשמתחיל בעבוע קל, מוסיפים לאט ותוך כדי ערבוב עם מטרפת יד את קמח התירס.
- ממשיכים לבשל על אש נמוכה, תוך כדי ערבוב, בערך 10-15 דקות עד שמסמיך מאוד.
- אפשר לאכול את דייסת הפולנטה כפי שהיא או כפשטידה: מעבירים לתבנית אפייה, מזליפים מעל שמן זית, ואופים במשך כ20 דק עד שהפשטידה מזהיבה.
ניתן להגיש חם או פושר.
בתאבון!
לחם כוסמת
לחם בריא וטעים – מהיר וקל להכנה!
מצרכים לכיכר 1:
– 1 קילו כוסמת ירוקה, מושרית במים קרים ללילה
– 1 כפין כמון טחון
– 1 כפית טימין יבש
– 1 כפית סודה לשתיה
– 1 כף מלח הימאליה
– תוספות: זרעי שומשום / חמניה / פשתן / אגוזי מלך
אופן ההכנה:
– את הכוסמת שהושרתה לילה מסננים ושוטפים.
– טוחנים בבלינדר עם מים, התבלינים, מלח וסודה לשתיה עד שחלק. (כמות המים לפי העין עד שהבלילה בסמיכות קצת יותר משל פנקיק).
– שופכים לתבניות “אינגליש קייק” משומנות ואופים בתנור ב180 מעלות לכ40 דקות, עד שמשחים יפה
– אפשר להוסיף בתחתית התבנית ו/או למעלה: זרעי שומשום/חמניה/פשתן. ניתן להוסיף בתוך הלחם גם אגוזים זה ממש טעים!
– כשהלחם מתקרר אפשר לפרוס ולאכול טרי או להקפיא ולשמור
בתאבון !