מתכונים לילדים

חביתיות חומוס

מצרכים (2-3 סועדים):
– 1 כוס קמח חומוס (או קמח עדשים/קטנייה אחרת/טף/קינואה)
– 1 וקצת כוס מים
– כף שמן זית
– מעט מלח ופלפל
– תוספות אפשריות: ירוקים קצוצים דק כגון: פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, מנגולד… (מוסיף המון!), כף שמרי בירה, רצועות פלפלים, שומר קצוץ ומטוגן, פרוסות קישואים, גזר מגורד….

אופן ההכנה:
• מערבבים עם מטרפה קמח חומוס, מים, שמן זית, מלח ופלפל, עד לקבלת מרקם אחיד, חלק ונוזלי יחסית, כמו טחינה דלילה. מוסיפים תוספות שאוהבים.
• מחממים כף שמן על מחבת נון-סטיק איכותית ויוצקים פנימה את הבלילה. מחכים כמה דקות עד שרואים שקצוות החביתה נפרדים מהמחבת והופכים בזהירות. מטגנים גם מצד שני עוד כדקה או שתיים.
• מומלץ להגיש בפיתה/לחמניה ו/או לצד ממרח (טחינה, פסטו, עגבניות מיובשות, אבוקדו) וירקות טריים.

פשטידת תפו''א ותירס

מצרכים (4 סועדים):
-4 תפו”א בינוניים
-1-2 קישואים
-1 חב’ גרעיני תירס קפואה
-2 כפות רסק תפוחים
-1-2 כוס קמח חומוס
-1 שקית אבקת אפיה
-מלח, פלפל, כוסברה טחונה
-3 כפות טחינה גלומית

אופן ההכנה:
• מחממים תנור ל180 מעלות.
• שוטפים היטב ומגרדים בפומפיה את תפו”א והקישוא.
• שמים בקערה גדולה ואליה מוסיפים חצי מכמות התירס, את שאר היבשים והתבלינים.
• מערבבים היטב, מוסיפים קמח חומוס לפי הנדרש עד לקבלת עיסה דביקה ואחידה, לא נוזלית מדי.
• מעבירים לתבנית משומנת/נייר אפייה.
• מפזרים גרעיני תירס מעל הבלילה באופן שווה.
• אופים למשך 30-40 דקות. באמצע מומלץ להנמיך חום ל150 כדי שיאפה היטב מבפנים. לבריאות!

כרובית אפויה בתנור

כרובית שלמה צלויה בתנור

מצרכים (4 סועדים):
– 1 כרובית
– שמן זית
– מעט מלח ופלפל
– תיבול אפשרי: זעתר, סומק, כורכום, פפריקה.

אופן ההכנה:
• מנקים את הכרובית (מגרדים או חותכים חלקים לא טובים עם סכין, שוטפים טוב) ומבשלים אותה בשלמותה בסיר עם כ-2 ס”מ מים רותחים לריכוך קצר, כ5-7 דק.
• מייבשים בעדינות, מצפים אותה בשמן זית ותיבול- רק מלח פלפל או להוסיף אחד מהתבלינים המפורטים למעלה.
• צולים בתנור עד שהופכת לרכה, זהובה ופריכה מבחוץ. אפשר להתחיל עם תבנית במרכז התנור וב-5 דק אחרונות להרים צמוד לחלק העליון של התנור לאקסטרה הזהבה ופריכיות

אצבעות שניצל טופו

אצבעות שניצל טופו:

מצרכים (4 סועדים):
-טופו 1 קג
-1 כוס קורנפלור
-1.5-2 כוס פירורי מצות/פירורי לחם
-רוטב סויה 3 כפות
-1 כוס חלב קוקוס (או טבעוני אחר)
-2 כפות סילאן
-1 כפית פפריקה מתוקה, 0.5 כפית פלפל שחור
-¼ כוס שומשום ו/או שומשום שחור
– שמן לטיגון או שמן זית ¼ כוס.

אופן ההכנה:
• חותכים הטופו לרצועות בעובי 1 ס”מ, אורך אצבע.
• מכינים שלוש קערות: 1. קורנפלור. 2. הבלילה – החלב, סילאן, סויה; מערבבים. 3 הפירורים, השומשום והתבלינים כמצע אחרון.
• מחממים את התנור לכ180 מעלות
• טובלים על פי הסדר- קורנפלור, בלילה, פירורים ומניחים בתבנית אפייה.
• מזלפים שמן זית או שמן חמניות למעלה ומכניסים לתנור לאפייה וצלייה, כ15-20 דקות. בתאבון!

תבשיל שועית

תבשיל שעועית לבנה ברוטב עגבניות

מצרכים (4 סועדים):
-1 כוס שעועית לבנה מושרית ללילה עם כפית סודה לשתייה
– 1 שומר
– 4 עגבניות
– עגבניות מרוסקות
– תבלינים: כף אורגנו, כף בזיליקום יבש, מלח ופלפל לפי הטעם.

אופן ההכנה:
• מבשלים את השעועית בסיר לחץ כשעה.
• קוצצים את השומר ומטגנים עד שכמעט משחיר, מוסיפי רבעי עגבניה ומערבבים. מבשלים כ5 דק ואז מוסיפים חצי כוס מים ומטגנים עוד כ5 דק תוך כדי ערבוב כדי שלא ישרף.
• מוסיפים עגבניות מרוסקות ועוד כוס מים ומבשלים תוך כדי ערבוב עוד 10 דק.
• מוסיפים את התבלינים.
• כשהרוטב מוכן מוסיפים את השעועית שבושלה, מערבבים ומבשלים יחד עוד 3-5 דק. בתאבון!

עוגת שוקולד

עוגת שוקולד טבעונית ללא גלוטן

מצרכים:
– 1 כוס חלב סויה או אורז/שקדים
– ⅓ כוס בננה מעוכה או 3 כפות רסק תפוחים
– ⅔ עד 1 כוס סוכר חום
– 1 חב’שוקולד מריר פרווה
– ¼ כוס שמן קנולה/קוקוס
יבשים:
– ¼ 2 כוסות קמח ללא גלוטן
– ½ 2 כפיות אבקת אפייה
– ¼ כוס קקאו
– תוספות: חופן גדושה שוקולד צ’יפס, אגוזים

אופן ההכנה:
• להדליק תנור על 180 מעלות
• בקערה לערבב טוב מרכיבים יבשים
• לנפות פנימה דרך מסננת דקה את המרכיבים היבשים ולערבב טוב
• להמיס בבן מארי את השוקולד המריר, להוסיך לו בהדרגה את החלב עד לקבלת קרם שוקולד דליל וחלק.
• להוסיף את התוספות ולקפל פנימה
• להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה
• לאפות 30-35 דקות עד ששיפוד יוצא לח ונקי יחסית ממרכז העוגה. בהנאה!

לקרר לפני החיתוך, אפשר להגיש עם אבקת סוכר מעל, חמאת בוטנים, ממרח שוקולד או כפי שהיא!

קציצות חובזה

קציצות חובזה

קציצות חובזה:

מרכיבים (25 קציצות):

– 500 גר’ עלי חובזה ללא גבעולים ו/או מנגולד/תרד

– 1 שומר

– 2 כוסות קמח חומוס

– 3 כפות טחינה

– גרידת לימון 1

– תבלינים: 2 כפיות זרעי כמון כתושים, 2 כפיות זרעי כוסברה כתושים, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

– שמן זית

– אופציונלי: שומשום/קצח/זעתר לקישוט

 

אופן ההכנה: 

  • מחממים תנור על 180 מעלות.
  • שוטפים את העלים, קוטמים גבעולים אם יש, ואם משתמשים גם במנגולד- מפרידים גבעולים וקוצצים דק בצד.
  • מטגנים בשמן שומר קצוץ דק (וגבעולי מנגולד אם יש) עד שמתרככים ומשנים מעט צבע.
  • מטגנים על מחבת יבשה את הירוקים כדי לרכך אותם. שימו לב לטגן קלות- מספיק כדי שהנפח שלהם ירד, אבל שמרו אותם ירוקים ורעננים.
  • מערבבים בקערה את כל המרכיבים עד שמתקבלת בלילה אחידה וסמיכה. ניצור קציצה לדוגמה ונטגן אותה במחבת כדי לבדוק שאינה מתפרקת. אם היא מתפרקת- הוסיפו עוד קצת קמח חומוס. טועמים ומתקנים תיבול (שימו לב- הבלילה צריכה להיות מעט עזת טעמים, הטעם “דוהה” באפייה).
  • יוצרים קציצות שטוחות ואופים על תבנית משומנת היטב. מזליפים מעט שמן זית מעל כל קציצה. אופציונלי- מעטרים כל קציצה במעט שומשום/קצח/זעתר.
  • אופים בתנור כ20-30 דק עד להזהבה.
  • מוציאים ומניחים להן להתקרר 10 דק לפחות להתייצבות מלאה

 

מגישים לצד יוגורט חמוץ/טחינה/מטבל טעים אחר.

לבריאות!

קציצות מאש ב

קציצות מאש ברוטב לימון

מרכיבים: 

– מאש מונבט (1.5 כוסות לפני השרייה) 

– טחינה גולמית או חמאת שקדים (½ כוס) 

– שקדים קלויים, קצוצים (100-150 גר׳)

– קמח ללא גלוטן (תחליף) או כוסמין (3-5 כפות)

– קישוא מגורד (1-2)

– רסק תפוחים (2 כפות)

– סודה לשתייה

– מלח, טימין טרי/יבש, כוסברה טחונה.

– לרוטב: מיץ לימון (2-3), גרידת לימון 1, ג׳ינג׳ר טרי קצוץ (כף), שמן זית, סילאן (2 כפות). 

– א ה ב ה 

 

אופן ההכנה:

  • מומלץ להנביט את המאש 2-3 ימים לפני בישול המנה, ובכלל לאמץ את הנבטת הקטניות ביומיום:

(מכסים את המאש במים למשך לילה/ 8 שעות לפחות. מסננים את השעועית ממי ההשרייה הראשונה, מעבירים למסננת ואותה מניחים מעל הקערה הריקה, מכוסה במגבת לחה, ולפי מזג האוויר- בחוץ או במקרר. פעם-פעמיים ביום בודקים שהשעועית לא התייבשה אלא לחה ומומלץ לכך לשטוף אותה שוב במים ולהחזיר למקרר מכוסה. 

  • לאחר כ24 שעות ניתן לראות את הנבטוטים מתחילים, לאחר 48 שעות עוד יותר… מחזיק לכמה ימים כל עוד נשמר בכלי סגור היטב, בנייר סופג או פשוט לערבב מדי פעם את הנבטים שלא ירקיבו.) מבשלים את המאש המונבט/מושרה לכ30-45 דקות, שיתרכך לגמרי (קצת נימוך).
  • מגרדים את הקישוא ותפוח עץ ירוק/רסק מוכן. 
  • קולים וקוצצים את השקדים. 
  • מדללים את הטחינה במים שתהיה במרקם ממרח סמיך. 
  • לעיסה- מוסיפים למאש המבושל, לאחר קירור, את שאר המרכיבים. בלי הרוטב…
  • מחממים תנור לכ180 מעלות.
  • מערבבים היטב עד לקבלת עיסה דביקה. 
  • מכינים עם הידיים או שתי כפות – קציצות בגודל כף גדושה, עגולות ויפות, ועל נייר אפייה – לתנור !
  • מכינים את הרוטב – משקשקים בצנצנת את כלל המרכיבים.
  • כאשר הקציצות משחימות, גם מלמטה (15-25 דק׳), מוציאים אותן ומסדרים בתבנית הגשה. 
  • מכסים ברוטב ומכניסים לתנור לעוד כמה דקות, עד לרתיחת הרוטב עם הקציצות.
  • מומלץ להגיש לצד מרק קר ו/או סלט

בתאבון!



dav

לזניה ירוקה לקיץ

מרכיבים:

– דפי לזניה ללא גלוטן/ קמח מלא/ רגיל (1 חב׳)

– טופו אורגני רך/קשה (500 גר׳)

– ברוקולי טרי (1 חב׳/ראש)

– תרד ו/או מנגולד (0.5 חב׳ מכל אחד)

– קרם קוקוס ו/או שמנת סויה (500 מ״ל סכ״ה)

– פסטו: כוסברה טרייה (צרור), בזיליקום (צרור), שמן זית, מיץ לימון (0.5), לימון מגורד, מלח, פלפל

– גבינה טבעונית קנויה לפי הטעם (1 חב׳) או: תוצרת בית: קשיו (300 גר׳), קמח טפיוקה.

– א ה ב ה ! 

אופן ההכנה: 

  • ראשית, אם מכינים גבינה טבעונית תוצרת בית (קשיו) יש להכין אותה לילה לפני או לפחות 8 שעות כך שתוכל להיכנס להקפאה ולהתקשות לגמרי.מכינים רוטב פסטו מכלל המרכיבים במעבד מזון או בלנדר. תיבול לפי הטעם…
  • מוסיפים את קרם הקוקוס ומערבבים היטב יחד. 
  • פורסים את הטופו לפרוסות כחצי ס״מ. 
  • מנקים ופורסים את הברוקולי (פרחים וגבעול בנפרד) לחתיכות בינוניות.
  • שוטפים את העלים, את המנגולד חותכים לרצועות עבות (3-4 ס״מ)
  • מחממים את התנור ל180 מעלות.
  • להרכבה: בתבניות משומנות שמן קוקוס מניחים שכבות:

מעט רוטב, מעט עלים ירוקים, דפי לזניה, רוטב, ברוקולי ועלים, טופו, וחוזר שנית. 

לאחר שתי שכבות מכל דבר מגרדים מעל את הגבינה הטבעונית (בולגרית קנויה/קשיו) ובזיליקום.

  • מכניסים לתנור ראשית מכוסה בנייר כסף לכ15 שעה, ואז מומלץ להוריד הנייר ולאפשר לשכבה העליונה להשחים מעט, לעוד כ5-10 דקות (אפשר להוריד את החום ל170-160).



לזניה לבנה

לזניה לבנה

(מתאים ל10 מנות)

מצרכים:

  • 1 חבילת דפי פסטה לזניה (יש גם מקמח מלא או ללא גלוטן)
  • 1-2 בטטה בינונית
  • 4-5 תפו”א 
  • 2 שומר טרי
  • 1 קולורבי ו/או גזר לבן
  • שמן זית, עשבי טיבול טריים: טימין, אורגנו ו/או בזיליקום.
  • 200 גר’ גבינה צהובה טבעונית (/רגילה).

לרוטב:

  • 500 גר’ גבינת קשיו טבעונית (ראה מתכון פשוט להכנה מאגוזי קשיו!)
  • 500 מ”ל קרם קוקוס
  • חצי כוס מים חמים
  • 1 כף גרידת לימון 
  • 200 גר’ שבבי שקדים קלופים או שבבי קוקוס עבים
  • 5 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל שחור, וכף גדושה של עשבי טיבול טריים (טימין ואורגנו)
  • תבנית פיירקס (זכוכית או קרמיקה) מלבנית, גבוהה.

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל180 מעלות.
  • מאדים או מבשלים את הבטטה, תפו”א, קולורבי וגזר לבן בסיר עם מעט מלח, עד שמתרככים למחצה (לא רכים לגמרי, אך ניתן לנעוץ סכין/שיפוד).
  • לאחר התרככות וצינון, פורסים את הירקות הנ”ל בעובי של כחצי ס”מ, חוץ מקולורבי, מומלץ להשאיר קליפה אך לטעמכם). 
  • חותכים לפרוסות דקות את השומר ומטגנים בשמן קוקוס/קנולה עד שמזהיב.
  • הכנת הרוטב: מערבבים בקערה את כל המצרכים הנ”ל עד למרקם אחיד וסמיך. אם רוצים להשתמש בחלב ניתן להמיר את הגבינה הטבעונית לגבינת קוטג’ ובולגרית.
  • מכינים תבנית אפייה עם שמן זית בתחתית. 
  • מוסיפים שכבה דקיקה של כמה כפות מהרוטב הלבן. 
  • מרפדים בשכבה ראשונה של דפי הלזניה (שימו לב שלעיתים מומלץ לחלוט במים רותחים ולעיתים לא צריך, תלוי בהוראות היצרן).
  • מוסיפים שכבה של פרוסות הבטטה.
  • מכסים את הכל ברוטב (חצי הכמות בערך)
  • מוסיפים שכבת דפי לזנייה ואחריה שכבת פרוסות של תפו”א, קולורבי וגזר לבן לסירוגין.
  • מכסים שנית בכלל הרוטב הלבן.
  • מפזרים מעל את השומר המטוגן, עשבי הטיבול הטריים ושמן זית. 
  • מכניסים לתנור החם, למשך 30-40 דק’. עד שדפי הפסטה והריקות רכים (בנעיצת מזלג) והחלק העליון מזהיב.

מומלץ להגיש לצד יוגורט עיזים/טבעוני וממרח פסטו ירקרק.