טעם של אחדות: סיפור הקרמה יוגה שלי במטבח האשרם/ פנינה גפן

פנינה גפן, תלמידה וחברה של האשרם ב-3 השנים האחרונות, תושבת צור הדסה. חולקת מחוויותיה כקרמה יוגית (מתנדבת) קבועה, המגיעה לבשל ארוחת צהריים אחת לשבוע. Jay לטבחית!

באחד מימי שני המיוזעים והחמים, במטבח המיוחד שבאשרם במטע- בין קילוף, שטיפה, תיבול וטעימה- תוך כדי הכנת ארוחת הצהרים ליוגים הנפלאים באשרם, פנתה אלי שקטי ושאלה: “אולי את יכולה לשתף את הקוראים שלנו בחוויה הפנימית שלך בקרמה יוגה”?

בטח עניתי, בשמחה.
רגע,
אבל מה כותבים? 
המשפט הראשון שעלה לי הוא שקרמה יוגה מרחיבה את גבולות הנתינה שלי, מעניקה לי חירות לשמוח.

כמה פעמים הלב שלי חשב, מתי יהיה לי זמן, או אפשרות, לתרום ולחלוק עם אנשים נוספים או עם הטבע והבריאה? 
הרגע הזה הגיע, הוא לא קשור לזמן, לאפשרות או לפניות…. הוא פשוט הגיע.
הבחירה לעבוד בהתנדבות באשרם במטע, היתה בחירה טבעית עבורי. 

ארוחה באשרם

בשיחת הגישוש עם מנהל האשרם גובינדה, במרפסת המדהימה שנוף הרי ירושלים פרוס לנגדה, קיבלתי בשמחה את האחריות לבשל במטבח ארוחת צהרים לכל באי האשרם.
לא משנה בכלל מה הפעולה שאני מבצעת, המשמעות החשובה עבורי היא הידיעה שהתוצאה של הפעילות שלי יוצרת אדוות של אחדות עם כל הסביבה. 

את האשרם במטע זכיתי להכיר בשנים האחרונות, כמשתתפת בשיעורי היוגה הנפלאים שמתקיימים במקום.
ההשתתפות וההיכרות עם יוגה שיבננדה, לא היו זרים לי.
את הצעדים הראשונים ביוגה עשיתי כבר 12 שנה לפני, במרכז שיבננדה יוגה בתל אביב. 

כשנרגעה תקופת הקורונה, עם הסגרים והריחוק החברתי, ואחרי שתמו שיעורי היוגה בזום, ומפגשי השירה שהתקיימו בימי שישי בצהרים, שהיו רגעים קסומים של התרוממות רוח עבורי, גמלה בליבי החלטה לחלוק עבודה באשרם במטע, עם האנשים במקום. 

היו שאמרו לי, “פנינה יש מקומות רבים שזקוקים לעבודה בהתנדבות, ויש נושאים  רבים שמייחלים לפעילים בהתנדבות”.
נכון, רבים מאותם מקומות ומאותם נושאים, אני מכירה משנים רבות של עבודה בקהילה.
שנים של היכרות עם אוכלוסיות מיוחדות, פריפריאליות.

אך אני רציתי להתנסות בנתינה שלכאורה אין בה תגמול,
כמובן לא תגמול כלכלי, אך גם לא תגמול שמזין את האגו.
פשוט לתת, במקום רגיל, לאנשים רגילים, בסביבה רגילה, באופן טבעי. 

אני שמחה, הצלחתי.

אז מה אני עושה? 

אני מקדימה להגיע לאשרם, להתחיל את היום עם שיעור יוגה מרגיע, ומיד אחריו נכנסת למטבח.
בודקת מהם חומרי הגלם איתם אוכל להכין את ארוחת הצהרים.
הבישול הוא על טהרת המטבח הצמחוני, עם לא מעט בקשות מיוחדות והתייחסות אישית לכל אחד מהיוגים שבאשרם.

המטבח, כמו בכל בית טוב, הוא לב האשרם, אנשים נכנסים ויוצאים, בודקים מה אפשר לנשנש בין הארוחות, מבררים מה צמח בגינת הירק: האם עלי התרד מוכנים לשימוש והאם יש ירקות טריים מוכנים לסלט. 

פנינה עם שלל מהגינה

ככה זה לבשל באשרם.
להישמר מעומס תבלינים, להשתמש באופן חסכוני במצרכים, להפריד כמובן פסולת, לשטוף את הכלים עם סבון לכלים תוצרת בית מלימונים…

קרמה יוגה הוא תרגול של נתינה ללא תנאי, ללא שפיטה.
זה לא אומר ללא דעה, יש הקשבה לעצות, יש קבלה של דעה נוספת.

האתגר של קרמה יוגה מבחינתי הוא ראשית לפעול בלי ציפייה לשום תמורה.
זהו תנאי מאתגר מאוד, לכאורה בניגוד לטבע האנושי.

אני ממליצה להתנסות בקרמה יוגה.
כל אחד יכול, פשוט להסתכל בסביבה הקרובה.
בטח יש גינה שצריכה טיפול, בטח יש שכן שישמח לביקור, כל פעולה ועבודה הכי פשוטה היא דרך להתנסות בתרגול של עשייה ללא תמורה.

החוויה הזו היא תחילתה של חירות.

פנינה מנחה מעגלי שיתוף והקשבה במסגרת “פרויקט מעגלים“.
מרחב של 10 מפגשים בו המשתתפים יכולים להתבטא באופן אותנטי וכנה, בסביבה מכילה ואוהבת.
המעגל הבא יתחיל אחרי החגים בביתה בצור הדסה.
מספר המקומות מוגבל.
לשאלות או כל התלבטות פנו אליה בפרטי 0523824121

יש לך חבר/ה שיהנו מהמאמר הזה? שתפו אותם:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

טעם של אחדות: סיפור הקרמה יוגה שלי במטבח האשרם/ פנינה גפן

פנינה גפן, תלמידה וחברה של האשרם ב-3 השנים האחרונות, תושבת צור הדסה. חולקת מחוויותיה כקרמה יוגית (מתנדבת) קבועה, המגיעה לבשל ארוחת צהריים אחת לשבוע. Jay לטבחית!

יש לך חבר/ה שיהנו מהמאמר הזה? שתפו אותם:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

הרשמה לניוזלטר שלנו

להתחיל את החודש עם בוסט של השראה!

ב1 לכל חודש תקבל/י מאיתנו מייל עם המאמרים החדשים בבלוג, תמונות וסרטונים,
מתכונים ועדכונים על התוכניות המיוחדות הקרובות.

ברוכים הבאים!

אם תרגיש/י שהמידע שאנחנו משתפים לא תורם או רלוונטי אלייך, בכל רגע תוכל/י להסיר את עצמך מהרשימה.

אהבתם את המאמר? הנה עוד כמה מומלצים:

ארוחה ב-10 דקות: מוקפץ איטריות שקופות שילדים אוהבים:)

אם אהבת את המתכונים האלה, שווה להציץ גם בקודמים:סמוסה הודית מקמח חומוס, פאלק טופו, צ’אטני עגבניות שרי, ובראוניז טבעוני (שוקולד-חמאת בוטנים). מוקפץ איטריות שקופות שילדים אוהבים:)! מצרכים: – חבילה של איטריות שקופות

לשדרג את הסנדויץ’: לחם כוסמת ופסטו תוצרת בית!

אם אהבת את המתכונים האלה, שווה להציץ גם בקודמים:סמוסה הודית מקמח חומוס, פאלק טופו, צ’אטני עגבניות שרי, ובראוניז טבעוני (שוקולד-חמאת בוטנים). מתכון לפסטו ירוק וטעים! סלט טעים, בריא, קראנצ’י ומפתיע. שילוב

כתיבת תגובה