מתכון למוקפץ ירקות (פאד תאי):
מרכיבים: (ל6-8 מנות)
– כרוב לבן (קטן)
– 4-5 גזרים
– ⅓ חבילה שעועית ירוקה קפואה/טרייה בעונה
– קשיו קלוי
– גינג׳ר
– שמן קוקוס
– לרוטב: 3 כפות סויה (ללא גלוטן), 1 כף גדושה חמאת בוטנים, 1 כף סילאן, ¼ כוס מיץ לימון
אופן ההכנה:
• חותכים את הכרוב והגזר לרצועות דקות.
• מחממים ווק על להבה חזקה וגדולה (טורבו למי שיש)
• בווק מחממים 3-4 כפות שמן קוקוס, עליו מטגנים מעט 1 כף ג׳ינג׳ר טרי קצוץ
• מוסיפים הגזר ומקפיצים לכ-5 דקות, אם יש מקום בווק- מוסיפים את הכרוב ומקפיצים יחד לעוד כדקה-שתיים. (אם אין מקום, מורידים את הגזר ועושים הכרוב בנפרד).
• מוסיפים את השעועית הירוקה לאחר שהופשרה אם מהקפאה…
• מערבבים היטב ומכבים את האש.
• מערבבים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב, משקשקים היטב.
• לפני הגשה מערבבים חצי מהרוטב לתוך המוקפץ וחצי נוסף מוזגים מלמעלה עם הקשיו הקלוי.
• ניתן להוסיף למנה זו אטריות אורז דקות/עבות, שבושלו ושומנו עם שמן קוקוס/שומשום.
בתאבון!!!
צ’אנה מסאלה: תבשיל חומוסים הודי ארומתי
מנת קטנייה נהדרת ומלאת טעמים. מידת החריפות ממותנת כיאה למטבח היוגי 🙂
הסוד הוא בטיגון התבלינים בשמן, לשם פתיחת הארומות, ואם ניתן להשיג עלי קארי (טריים/מיובשים)- המנה תשתדרג פלאים.
טבעוני. ללא גלוטן.
מרכיבים: (3-4 מנות)
– כוס חומוס יבש מושרה ללילה
– 800 גרם עגבניות מרוסקות
– 4 עגבניות טריות קצוצות
– 2 כוסות מים רותחים
– 5 יחידות ציפורן כתושים
– 3 יחידות הל ירוק כתושים
– 1 מקל קינמון בינוני
– חופן עלי קארי (מוסיף המון! ניתן למצוא בחנויות תבלינים)
– תבלינים טחונים: כפית ציפורן, הל, קינמון וכורכום. כף כמון, פפריקה מתוקה.
– אצבע ג’ינג’ר טרי מגורר
– כף סוכר חום
– מלח ופלפל לפי הטעם
– חצי צרור כוסברה טרייה וקצוצה
– אופציונלי: שמנת קשיו (לטחון 1 כוס קשיו שהושרה ללילה/במים רותחים לפחות שעה עם מעט מאוד מים למרקם קרמי, לתבל עם מעט מלח) או חצי כוס קרם קוקוס
אופן ההכנה:
• נבשל את החומוסים בסיר לחץ מראש. נסנן ונשמור בצד.
• נחמם שמן בסיר ונטגן תבלינים לפי הסדר: תבלינים שלמים, עלי קארי, ג’ינג’ר (טיגון קל), תבלינים טחונים.
• נוסיף עגבניות טריות קצוצות, נבשל יחד עם התבלינים עד שמתפרקות לרוטב.
• נוסיף עגבניות מרוסקות.
• אחרי שהתבשיל מתאחד מעט, נוסיף 2 כוסות מים רותחים ונמשיך לערבב ולבשל כ-20 דק’ על אש נמוכה.
• נוסיף סוכר, מלח ופלפל לפי הטעם. נטעם ונתקן תיבול (מי שאוהב עם יותר טעם אפשר גם להוסיף עוד מהתבלינים הטחונים).
• בשלב זה נוסיף את החומוס המבושל, נערבב ונבשל עוד כ-10 דק’ לאיחוד טעמים.
• נוסיף כוסברה קצוצה ונערבב.
• אופציונלי ומומלץ: כדי להסמיך את התבשיל, נפריש מתוכה מנה, נטחן בבלנדר מוט ונחזיר לתבשיל.
• אופציונלי ומומלץ2: להעשרת התבשיל, נוסיף שמנת קשיו שהכנו/קרם קוקוס לפי הטעם.
נהדר לצד אורז בסמטי נקי.
לבריאות!
טופו ברוטב קרמי בתנור
טופו (מוצר של קטניית הסויה) מכיל חלבון מלא ונחשב לתחליף בשר מעולה לצמחוניים.
יתרונותיו מבחינת בישול: בעל מרקם נוח לעבודה (רך מספיק כדי להיטחן בממרחים ותערובות, ומצד שני קשיח מספיק לחיתוך) וסופג טעמים בצורה נהדרת ולכן ניתן לשלב במגוון מנות וסגנונות.
ניתן לטגן, לבשל או לאפות אותו בתנור, לשלב במרק, או להגיש לצד אטריות או אורז.
מרכיבים: (2-3 מנות)
– חבילת 300 גר’ טופו
– רבע כוס רוטב סויה
– 3 כפות סילאן
– 3 כפות טחינה (האלמנט “המקרים” ברוטב. מי שרוצה יותר/פחות סמיך ניתן להפחית/להוסיף טחינה בהתאם)
– 2 כפות שמן קנולה
– קצת שמן שומשום
– כפית פפריקה מתוקה/ג’ינג’ר טחון
– קישוט: שומשום קלוי או קצח
אופן ההכנה:
• נפרוס את הטופו לקוביות או רצועות, כ-1 ס”מ עובי
• הכנת המרינדה: נערבב רוטב סויה, סילאן, טחינה, שמן קנולה, שמן שומשום ופפריקה מתוקה/ג’ינג’ר טחון בקערה בצד.
• נערבב את הטופו עם המרינדה ונשאיר במקרר לספיגת הטעמים, אידיאלית למשך הלילה, אבל לספונטנים מספיק גם ל1-2 שעות.
• מעבירים את הטופו המתובל לתבנית אפיה, בשלב זה ניתן להכין עוד קצת מהמרינדה ולשפוך מעל. אופים בתנור בחום של 200 מעלות למשך 10-20 דקות.
• מוציאים את התבנית מהתנור, מקשטים בשומשום קלוי/קצח ואוכלים בהנאה ☻
עד כאן להפעם.
נתראה בפוסט המתכונים שלאחר הריטריט הבא… מוזמנים לעקוב ביומן האירועים שלנו.
נשמח לשמוע מכם בתגובות!!! איך יצא, חוות דעת ושאלות.
נמסטה