ריטריט בTAKEAWAY: מיצים ונהנים

הם טריים ומרעננים, צבעונים ומשמחים, ומפוצצים (!) בויטמינים ומינרלים...קיבצנו לכם מתכוני מיצים מהריטריט האחרון. לרוויה!

בריטריט צום המיצים שקיימנו בסופ”ש האחרון (8-10/7/2021) זכינו לתת למערכת העיכול, לגוף, להכרה ולנפש מנוחה קצת אחרת. כזו שאפשרה מרחב שקט לניקוי, פנימי וחיצוני, לתרגול הרפיה, התבוננות, טיהור וחיבור אמיתי.

ועדיין, למרות שהבחירה בצום מיצים מזמינה גם לצום חושים, כדאי שהמיצים יהיו טעימים!
כל מזון הוא מתנה למקדשינו האנושי, וכל מתנה ראוי שתינתן בתשומת לב, באהבה ובאסתטיקה. 
קיבצנו לכם מתכוני מיצים שמתאימים לצום ביתי (בצום מיצים אפשר לתפקד מצויין, בניגוד לצום מים שמחייב מנוחה מלאה), וגם כתוספת נהדרת לחיי היום-יום…

ואם עוד לא השתכנעתם, דבר המומחה:
על יתרונות שתיית מיצים
(באדיבותו של יגאל קוטין, המנחה את הניקויים העונתיים באשרם)
מיץ טרי הוא המולטי ויטמין ומינרל העוצמתי ביותר! (עוצמתי יותר מכל הכדורים והאבקות שנמכרים כיום כתוספת הזנה).
הכנת מיץ בשגרת היום יום קלה ופשוטה ואינה טורחת מאמץ יתר ובעיקר – ממריצה ומחייה.
שתיית 2 כוסות מיץ בתחילת היום היא זריקת מרץ טבעית ביותר ויעילה לכל מערכות הגוף! 
סחיטת המיץ מאפשרת לנו להיפטר מן הסיבים אשר בירקות ובפירות (הסיבים אומנם טובים מאד, אך לעיתים מכבידים על העיכול ומפריעים לספיגת החומרים הטובים).
נוזל זה נטול סיבים מאפשר למערכת העיכול שלנו מנוחה. עיכול במנוחה משמע שכל המערכת המטבולית שלנו יכולה להתפנות לניקוי רעלים!

יגאל קוטין

יגאל קוטין נטורופת, הרבליסט קליני ומטפל איורוודי. מתמחה בתחום צמחי המרפא, טיפולי ניקוי איורוודים (פאנצ’ה קארמה) וייעוץ תזונתי. מרכז את מגמת האיורוודה ומרצה בנטורופתיה במכללת רידמן. חלק מצוות “ברא צמחים”, מרכז צמחי המרפא הגדול בארץ.

לעורר את האש הפנימית: מיץ כתום עסיסי!

מיץ כתום

מרכיבים לכוס 1 גדולה:
– מלפפון
– תפוח עץ אדום
– 0.5 בטטה טרייה/ 50 גר’ דלעת חתוכה
– 0.5 קישוא/זוקיני/שומר
– תוספות לבחירה: 1 חתיכת ג’ינג’ר טרי (חצי אצבע), 0.5 לימון
– תבלינים לבחירה: מלח ים אטלנטי, מורינגה, כורכום (עדיף טרי סחוט\או קצת אבקה)

אופן ההכנה:
להכנה זו נדרשת מסחטת מיצים קשים
(אם אין ניתן לעבוד עם בלנדר אך נדרש סינון הסיבים והמוצק בבד).

את המיצים רצוי לסנן בסיום הסחיטה מסיבים דקים/משקע (ברשת צפופה) ולדלל ב30-40% מים מסוננים. 
את כל המרכיבים ניתן לסחוט במכונה המתאימה בלי קילוף/ חיתוך (לאחר שטיפה טובה) למעט התאמה לגודל פתח המכונה. 
רצוי שהמרכיבים יהיו אורגניים.

לצנן את הגוף והנפש, לרפא את הכבד: מיץ ירוקים רענן!

מיץ ירוק

מיץ ירוק מצטיין בערך גליקמי נמוך, יש בו מעט סוכרים ולכן אינו מעלה את רמות הסוכר. עשיר בכלורופיל, מגנזיום, נוגדי חימצון ומעולה לתהליכים של ניקוי כבד וניקוי דם , הורדת רמות דלקת ופעולה נוגדת חמצון.

מרכיבים לכוס 1 גדולה:
– 1 מלפפון
– 1 גבעול סלרי כולל עלים
– 30 גר’ (חופן) פטרוזיליה/כוסברה
– 1 תפוח עץ ירוק
– 0.5 ליים (או לימון אם אין)
– 5-10 עלי בזיליקום טרי
– 0.5 שומר/זוקיני
– 1-2 עלי מנגולד או סלק 
– תוספות לבחירה: חופן נענע טרייה, 1 חתיכת ג’ינג’ר טרי (חצי אצבע), עלי מורינגה טרייה
– תבלינים לבחירה: מלח ים אטלנטי, אבקת נבט שעורה, ספירולינה/כלורלה. 
לאחר הסינון והדילול, ניתן להוסיף מהתבלינים המומלצים לפי הטעם ו/או התאמה רפואית. 

לרוויה!

לשבירת צום: תבשיל מאש מונבט ודלורית

תבשיל מאש ודלורית

תבשיל מאש ודלורית לשבירת הצום הוא תבשיל עדין ורך , קל לעיכול, אינו מכיל אלרגנים ומחזק.

מרכיבים (ל4-6 מנות):
– 1 דלורית/ דלעת יפנית 
– 1 חב’ מנגולד (5-6 עלים גדולים)
– חופן עלי בזיליקום טרי
– 1 כוס שעועית מאש (לפני השריה)
– 1 לימון 
מומלץ – 1 כפית ג’ינג’ר טרי מגורד, 1 כף זרעי פשתן, שמן זית/קוקוס, מלח, פלפל שחור.

אופן ההכנה: 
הכנה מראש: משרים את המש כיום-יומיים לפני, לאחר ההשרייה מרפדים על נייר סופג/מגש הנבטה, מרטיבים מעט (משפריצים קצת מים) ושומרים בקירור, עד שיוצאים נבטים (כ2-4 ימים לאחר ההשרייה).
• מבשלים את המאש במים (2 כוסות) עם מעט עשבי תיבול כמו מרווה/קורנית/אורגנו/בזיליקום, עד שהיא מתרככת קלות, בין 20-40 דק’. המנעו מבישול יתר. 
• במקביל לבישול המאש, חותכים את הדלורית/דלעת לקוביות 2/2 ס”מ, מתבלים מעט בשמן קוקוס ותבלינים (עשבי תיבול כנ”ל, מעט פלפל) ואופים בתנור חם על 190-200 מעלות, עד שמתרכך (כ15-30 דק’).
• מנגולד- חותכים לרצועות 3-4 ס”מ, כולל הגבעול. מרתיחים מים ושופכים על המנגולד, חולטים ל2-3 דק’ ומוציאים מהמים. 
• כאשר המאש והדלורית מוכנים, מערבבים בסיר אחד את שתיהן, יחד עם המנגולד, הג’ינג’ר, מלח, כמון/כוסברה טחון לפי הטעם, שמן קוקוס או זית, מיץ לימון סחוט, בזיליקום טרי.
• מערבבים היטב על אש נמוכה לכ5-10 דק’ כדי לחבר את הטעמים והמרקם. 
• מגישים חם/קר, אפשר בתוספת יוגורט או טחינה. 

בתאבון!

“כשהאוכל טהור, הטבע כולו נהיה טהור; כשהטבע נהיה טהור, הזיכרון הופך להיות מוצק; וכאשר אדם מחזיק בזיכרון איתן, כל הכבלים ניתקים.”
(צ’אנדוגיה אופנישד 7: 26: 2)

עד כאן להפעם.
נשמח לשמוע מכם בתגובות. איך יצא, חוות דעת ושאלות.
נמסטה

יש לך חבר/ה שיהנו מהמאמר הזה? שתפו אותם:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

ריטריט בTAKEAWAY: מיצים ונהנים

הם טריים ומרעננים, צבעונים ומשמחים, ומפוצצים (!) בויטמינים ומינרלים...קיבצנו לכם מתכוני מיצים מהריטריט האחרון. לרוויה!

יש לך חבר/ה שיהנו מהמאמר הזה? שתפו אותם:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

הרשמה לניוזלטר שלנו

להתחיל את החודש עם בוסט של השראה!

ב1 לכל חודש תקבל/י מאיתנו מייל עם המאמרים החדשים בבלוג, תמונות וסרטונים,
מתכונים ועדכונים על התוכניות המיוחדות הקרובות.

ברוכים הבאים!

אם תרגיש/י שהמידע שאנחנו משתפים לא תורם או רלוונטי אלייך, בכל רגע תוכל/י להסיר את עצמך מהרשימה.

אהבתם את המאמר? הנה עוד כמה מומלצים:

ארוחה ב-10 דקות: מוקפץ איטריות שקופות שילדים אוהבים:)

אם אהבת את המתכונים האלה, שווה להציץ גם בקודמים:סמוסה הודית מקמח חומוס, פאלק טופו, צ’אטני עגבניות שרי, ובראוניז טבעוני (שוקולד-חמאת בוטנים). מוקפץ איטריות שקופות שילדים אוהבים:)! מצרכים: – חבילה של איטריות שקופות

לשדרג את הסנדויץ’: לחם כוסמת ופסטו תוצרת בית!

אם אהבת את המתכונים האלה, שווה להציץ גם בקודמים:סמוסה הודית מקמח חומוס, פאלק טופו, צ’אטני עגבניות שרי, ובראוניז טבעוני (שוקולד-חמאת בוטנים). מתכון לפסטו ירוק וטעים! סלט טעים, בריא, קראנצ’י ומפתיע. שילוב

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. מאירה אור

    תודה רבה
    מציעה שתעשו קורס פרניאמה וצאקרות מתקדם כמו שיש בוואל מורן.
    ברכות לפעלכם

כתיבת תגובה